Hlavní obsah

Arsenal se probudil i v lize a znovu vyhrál

LONDÝN

Třetí výhrou po sobě potvrdili fotbalisté Arsenalu zlepšení v anglické lize a díky sobotnímu vítězství 3:0 nad Charltonem se na chvíli posunuli na čtvrté místo zajišťující postup do Ligy mistrů. Z něj je však ještě večer opět odsunul Tottenham, který zvítězil na hřišti Birminghamu City 2:0. Jiří Jarošík i Martin Latka u porážky domácích chyběli.

Článek

Arsenalu se po vyřazení Realu Madrid v osmifinále Ligy mistrů daří i v domácí soutěži, v níž se donedávna trápil. Londýnské derby rozhodli už v prvním poločase Pires s Adebayorem, záhy po přestávce korunoval výhru Hleb.

Druhé místo za suverénní Chelsea si nehodlá nechat vzít Manchester United, který zvítězil na půdě West Bromwiche 2:1. Oba góly hostů vstřelil Francouz Saha, jenž dostal v základní sestavě opět přednost před Van Nistelrooijem. Ten se až krátce před utkáním vrátil do Anglie z Nizozemska, kam musel z rodinných důvodů, a do hry se tentokrát vůbec nedostal. Aston Villa bez Baroše nestačila na Everton

Fotbalisté Aston Villy oslabení o zraněného Milana Baroše a další hráče základní sestavy utrpěli debakl na hřišti Evertonu. Liverpoolský tým vyhrál 4:1, když už v poločase vedl o tři branky. Dvakrát se mezi střelce zapsal Cahill. Porážku Aston Villy zmírnil gólem při svém ligovém debutu devatenáctiletý útočník Agbonlahor, který byl před zápasem povolán do prvního mužstva, protože zdravotní potíže vyřadily ze hry vedle Baroše také Angela a Phillipse.

Portsmouth přiživil své naděje na udržení vítězstvím 4:2 na hřišti West Hamu. Domácí kouč Pardew nechal odpočívat šest hráčů základní sestavy před čtvrtfinálovým duelem Anglického poháru s Manchesterem City a náhradníci na hosty nestačili. Už v poločase West Ham prohrával o tři branky, až v závěru výsledek zkorigovali veterán Sheringham a Izraelec Benajun.

Middlesbrough po postupu do čtvrtfinále Poháru UEFA nestačilo v lize na Blackburn, na jehož stadiónu prohrálo 2:3, přestože domácí čelili od 54. minuty po vyloučení Savage početní převaze. O vítězství Rovers rozhodl v 68. minutě svým druhým gólem v utkání Bellamy.

Anglie - 30. kolo
Everton - Aston Villa 4:1 (22. a 90. Cahill, 16. McFadden, 45. Osman - 64. Agbonlahor), Arsenal - Charlton 3:0 (13. Pires, 32. Adebayor, 49. Hleb), Blackburn - Middlesbrough 3:2 (11. a 68. Bellamy, 28. Pedersen - 16. Viduka, 63. Rochemback), Bolton - Sunderland 2:0 (47. Davies, 85. Nolan), Manchester City - Wigan 0:1 (55. McCulloch), West Bromwich - Manchester United 1:2 (78. Ellington - 16. a 64. Saha), West Ham - Portsmouth 2:4 (69. Sheringham, 90. Benajun - 19. Lua-Lua, 25. Davis, 42. Mendes, 77. Todorov), Birmingham - Tottenham 0:2 (65. Lennon, 77. Robbie Keane).
TABULKA

Reklama

Související témata: