Hlavní obsah

Prezident Realu už vybral trenéra, ale jméno neprozradil

Madrid

Prezident Realu Madrid Fernando Martín už vybral kouče, který slavný fotbalový tým povede od příští sezóny. Jméno nástupce Juana Ramona Lopeze Cara však zatím neprozradil. "Vím, kdo bude novým trenérem, ale teď nebudu nikoho jmenovat," řekl Martín španělskému listu El Mundo.

Článek

Nástupce Florentina Péreze, který se funkce ujal na konci února, zároveň zdůraznil, že pozice kouče bude jiná než dosud.

Měl by mít větší pravomoci než jeho předchůdci. "Nový kouč bude mocnější a bude hrát klíčovou roli při tvorbě kádru. Nemělo by docházet k tomu, že trenér bude tlačit jedním směrem a klub jiným," vysvětlil Martín.

Současný kouč Lopez Caro sice po sezóně skončí, ale Martín by ho rád v klubu viděl i nadále, i když v jiné funkci. "Je to skvělý kouč, ale potřebuje víc zkušeností. Udělal všechno, co bylo v jeho silách, a myslím, že dovede tým k druhému místu. Počítám s tím, že se i nadále bude rozvíjet v rámci klubu," uvedl klubový šéf.

Favoritů na post je více

Podle agentury Reuters už vedle Carla Ancelottiho ze seznamu možných kandidátů vypadl i trenér Juventusu Turín Fabio Capello, který řekl, že zůstane v týmu Serie A. Mezi favority na uvolněný post tak prý patří bývalý kouč Realu Vicente del Bosque, bývalí fotbalisté tohoto španělského klubu Bernd Schuster, Hugo Sánchez a odcházející trenér anglické reprezentace Sven Göran Eriksson.

"Bílý balet" zřejmě v této sezóně potřetí za sebou skončí bez velké trofeje a v letní přestávce ho čekají velké personální změny. Martín znovu zdůraznil, že zřejmě zasáhnou i současný hvězdný kádr španělského velkoklubu.

"Nemůžeme podepisovat jen hráče na vrcholu, ale také mladíky, kteří mají potenciál na další vývoj, budou zlepšovat své výkony a zvyšovat cenu. Pokud po konzultaci s realizačním týmem usoudíme, že budeme muset některé hráče požádat o odchod, uděláme toto bolestivé rozhodnutí," dodal.

Reklama

Související témata: