Hlavní obsah

Mikolanda se ve West Hamu neprosadil, v létě končí

PRAHA

Český fotbalista Petr Mikolanda se neprosadil do týmu Premier League West Ham United a už nyní je jasné, že vedení klubu s 21letým útočníkem neuplatní dvouletou opci na další spolupráci. Bývalý útočník Slavie a Viktorie Žižkov se nyní soustředí na konec sezóny v týmu čtvrté ligy Rushden and Diamonds a svoje budoucí angažmá hodlá řešit až v létě, kdy bude volným hráčem.

Foto: PRÁVO

Petr Mikolanda.

Článek

"Určitě to neberu jako nějakou tragédii, že budu muset z West Hamu odejít," uvedl dnes Mikolanda pro ČTK. "Bavil jsem se nedávno s trenérem a ten mi řekl, že klub na mě opci neuplatní. Je to celkem pochopitelné, mají tady pět vynikajících útočníků a na mě prostě místo nezbylo. A v létě by to asi o moc lepší nebylo," uvedl člen reprezentační jednadvacítky.

Mikolanda ani s odstupem nelituje svého loňského rozhodnutí odejít z druholigové Viktorie Žižkov do Anglie a zkusit štěstí v Premier League. Na ostrovech prý získal neocenitelné zkušenosti.

"Ten rok pro mě byl nesmírně užitečný. Otrkal jsem se, poznal zázemí špičkového klubu a navíc jsem se dobře naučil řeč. Do života mi to dalo hrozně moc," prohlásil urostlý útočník, který během sezóny vystřídal angažmá v nižších soutěžích v Northamptonu, Swindonu a od února působí v týmu čtvrté divize Rushden and Diamonds.

Mikolanda zatím neřešil otázku, ve kterém klubu bude působit v příští sezóně. "Nebráním se vůbec ničemu. Můžu být dál v zahraničí, ale klidně se vrátím zpět do českého klubu. Teď je pro mě hlavní dohrát sezónu v Anglii a maximálně se připravit na tu další," dodal Mikolanda.

Reklama

Související témata: