Hlavní obsah

Rozehnal pod palbou vajíček

Jan KrůtaPrávo

Nedělní výhrou 4:1 nad Auxerre snad zažehnali nejhorší. Fotbalisté pařížského Saint Germain i se stoperem české reprezentace Davidem Rozehnalem totiž předtím ve francouzské lize tápali a fanoušci to nesli hodně špatně.

Foto: archiv

David Rozehnal

Článek

Vždyť z osmi předchozích zápasů uhrál tým, jenž měl bojovat o Ligu mistrů, jen sedm remíz a v tabulce se propadal. "Po domácí remíze s Marseille vše vyvrcholilo. Lidi po nás házeli vajíčka, řvali na trenéra, ať podá demisi. Něco takového jsem ještě nikdy nezažil," vzpomíná na horké chvilky Rozehnal. "Navíc do nás strašně šili i v novinách a nebylo to nic příjemného."

Dokonce i prezident klubu přišel za hráči do kabiny. "Normálně s námi mluvil. Nůž na krku jsme neměli, nakonec i trenér Lacombe zůstal," přiznává obránce, který do pařížského klubu přišel z belgických Brugg.

Příznivci Paris SG jsou prý hodně nároční. "Asi by byli nejradši, kdybychom všechno vyhrávali 5:0. Stane se, že vedeme o gól, člověk dá malou domů a hned začnou pískat," prozrazuje 25letý fotbalista.

Fanoušci už reagovali jinak

Doufá, že vysoké vítězství nad Auxerre, které je v tabulce čtvrté, nastartuje mužstvo k lepším výsledkům. "I fanoušci už reagovali úplně jinak, povzbuzovali nás od začátku do konce. Přítelkyně Petra seděla na tribuně a atmosféra se jí moc líbila," říká Rozehnal.

Na trávníku se potkal i se svým reprezentačním spoluhráčem René Bolfem, který se po vleklém zranění zad vrátil do sestavy Auxerre. Shodou okolností se při absenci Bolfa zabydlel v základní sestavě reprezentace právě Rozehnal.

"Jsem si vědom, že jsme oba konkurenti, ale pokud bude Renda zdravý, určitě se bude o místo v nároďáku prát. Já jsem od pana Brücknera dostal šanci a vždycky bude záležet na něm, pro koho se rozhodne. Samozřejmě chci dokázat, že na základní sestavu mám, ale pořád musím bojovat," uvědomuje si.

Bolf měl smůlu

Pro Bolfa zápas v Parku princů nedopadl nejlépe. Obrana Auxerre čtyřikrát kapitulovala a v jednom případě si dokonce její český pilíř dal vlastní gól. "Byla to smůla. Chtěl odhlavičkovat centr z levé strany na roh a lehce přizvedl míč před gólmanem," popisuje Rozehnal.

"Mluvili jsme spolu po zápase a byl hodně smutný, protože toho moc nepředvedli. My jsme naopak ukázali, že fotbal pořád hrát umíme," prozrazuje zadák St. Germain. Odchovanec Olomouce věří, že se tým zvedne.

"Snad tu křeč máme za sebou. Byla to hrozná doba, vůbec nic nám nevycházelo, nemohli jsme se dostat do šancí," otřepe se ještě dnes při vzpomínce. "Teď musíme zabrat. Každý od nás čeká alespoň účast v pohárové Evropě, přitom na začátku sezóny se mluvilo o Lize mistrů," přiznává Rozehnal.

Pařížské mužstvo je stále ve hře ve Francouzském poháru, v lize je osmé. Přímo do Ligy mistrů postoupí nejlepší dva týmy, třetí jde do předkola. Pohár UEFA zbude na čtvrtý tým a vítěze domácího poháru.

"Vedoucí Lyon je někde jinde, na něj nikdo nemá. Druhé Bordeaux to má taky dobře rozehrané, ale dál je to otevřené. Na čtvrtou příčku ztrácíme čtyři body, což se dá dohnat. Ale čekají nás těžké zápasy, třeba hned v neděli v Monaku u Jardy Plašila. Tak jsem zvědav," dodává Rozehnal.

Reklama

Související témata: