Hlavní obsah

Rozzuřený Dominátor zmlátil soupeře

PARDUBICE

Jeden z nejslavnějších Čechů, bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, je vyšetřován policií. Hašek, pro své umění přezdívaný 'Dominátor', při extraligovém utkání v in-line hokeji na zimním stadiónu v Pardubicích brutálně napadl a zranil protihráče Martina Šílu. Policisté nyní prověřují, zda nedošlo ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Dominik Hašek

Článek

Gólman, který získal loni s Detroitem nejslavnější klubovou trofejStanley Cup a parádně tak zakončil svou bohatou kariéru, si zpestřujevolný čas starty v extraligové soutěži v in-line hokeji, v němž sehraje na kolečkových bruslích, za tým IHC Bonfire Střída.

Nevídaný zkrat při in-line hokeji

V nedělnímstřetnutí však neudržel na uzdě emoce a po běžném střetu s protihráčemMartinem Šílou, jej napadl. Podle našich informací se Hašek povytrvalém, údajně vzájemném, osekávání se Šílou v kritické chvílineudržel a vrhl se na něho. Musela přijet záchranná služba, kteráodvezla zraněného hráče do nemocnice, kde byl hospitalizován najednotce intenzivní péče s podezřením na poranění páteře.

"Takzkratovitou reakci jsem při in-line hokeji nezažil a od osobnosti jakouje Dominik Hašek bych to nečekal," nechápal jednání zlatého olympionikaa vítěze Stanleyova poháru rozhodčí zápasu Tomáš Würtherle. "Šloo vytrvalé, vzájemné osekávání Haška s protihráčem Šílou až se slavnýbrankář v kritické chvíli neudržel a vrhl se na něho. Jako smyslůzbavený mlátil soupeře hokejkou do krku a zad natolik intenzivně, ažztratil vědomí," líčil Právu očitý svědek události v tréninkovýchprostorách Duhové arény.

Zákrok prý vyplynul ze hry

Postiženýbyl odvezen do nemocnice, kde byl hospitalizován s otřesem mozku,zlomeným nosem a zhmožděninami krční páteře. Dominik Hašek odmítl celouzáležitost komentovat. Josef Barek, vedoucí mužstva Bonfire Střída,s vyřčeným obviněním nesouhlasí. "Hašek fauloval, to nikdo nepopírá,ale zákrok vyplynul ze hry. Nebylo to nic brutálního," odmítl pro ČTKBarek, ale přiznal, že po Haškově konfliktu se Šílou na hřišti zavládlyvelké emoce: "Nebylo to ale nic osobního, to potvrzuje i videozáznam,který máme k dispozici."

Policie je k informacím o případuzatím velmi skoupá. "Policisté šetří událost, ke které mělo dojítv neděli v odpoledních hodinách na zimním stadiónu v Pardubicích. Přisportovním utkání zde došlo ke zranění jednoho z hráčů a policistéprověřují zda v souvislosti s tímto nedošlo ke spáchání trestného činuublížení na zdraví," uvedla policejní mluvčí Dana Dolanová s tím, žebližší informace ohledně aktérů události nemůže komentovat.

Reklama