Hlavní obsah

Gólman Černý zůstane natrvalo v Tottenhamu

Londýn/Praha

Fotbalový gólman Radek Černý promění své osmnáctiměsíční hostování v Tottenhamu Hotspur v přestup. Anglický klub totiž uplatnil opci na jeho setrvání a dvaatřicetiletý gólman podepíše v nejbližších dnech s "Kohouty" dvouletý kontrakt. ČTK to řekl David Nehoda z agentury Nehodasport, která fotbalistu zastupuje.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Gólman Slavie Radek Černý.

Článek

Černý odešel do Anglie loni v zimní pauze a nyní si vysloužil prodloužení svého pobytu v klubu, který pojí s jeho bývalým zaměstnavatelem Slavií stejný majitel. "Smlouvu Radek podepíše v nejbližších dnech," řekl Nehoda.

Trojnásobný reprezentant začínal s vrcholovou kariérou v Českých Budějovicích, prošel také Chebem a Poštornou, ale největší renomé si vydobyl v sešívaném dresu, v němž s fotbalem začínal.

Českou ligu opustil se 197 odchytanými zápasy na kontě, jednou se zapsal mezi střelce. V reprezentaci se představil naposledy před více než třemi lety. V Tottenhamu ale zatím vesměs plní roli dvojky, protože v brance kraluje Paul Robinson. Atmosféru Premier League okusil Černý na vlastní kůži teprve ve třech zápasech.

Reklama

Související témata: