Hlavní obsah

Balotelli debutoval v Nice dvěma góly. Stále si dělá zálusk na Zlatý míč

Nice

Kontroverzní útočník Mario Balotelli na sebe dokázal upozornit krátce po letním přestupu do Nice. Při nedělním debutu ve francouzské lize dvěma góly pomohl k domácí výhře 3:2 nad Marseille, ale také zkritizoval svůj bývalý klub Liverpool a stále myslí na Zlatý míč. Ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa by šestadvacetiletý Ital prý mohl získat za dva až tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Italský útočník Mario Balotelli.

Článek

Balotelli proti Marseille už v sedmé minutě proměnil penaltu, v 78. minutě pak hlavou vyrovnal na 2:2. Bývalého hráče Interu Milán nebo Manchesteru City, který se proslavil také různými výstřelky na hřišti i mimo něj, pochválil i trenér Nice Lucien Favre. "Dobře držel míč. Druhý gól byl skvělý a líbilo se mi, že na sebe vzal odpovědnost při penaltě," řekl švýcarský kouč. "Má novou práci a doufám, že dokáže výkon zopakovat."

Italský reprezentant s ghanskými kořeny po zápase litoval posledního angažmá v Liverpoolu, během kterého dal ve 28 zápasech pouhé čtyři góly, a lépe se mu nevedlo ani v minulé sezóně na hostování v AC Milán. "Přestup do Liverpoolu byl nejhorším rozhodnutím mého života. Kromě fantastických fanoušků a několika hráčů, s nimiž jsem měl skvělý vztah, jsem ten klub neměl rád," řekl Balotelli v rozhovoru pro Canal Plus. "Měl jsem v Liverpoolu dva trenéry Brendana Rodgerse a chvíli i Jürgena Kloppa. Ale lidsky na mě neudělali dojem, nevycházel jsem s nimi," přidal rodák z Palerma.

Věří, že v Nice se může stát nejlepším hráčem planety. "Samozřejmě není pozdě na to, abych získal Zlatý míč. Myslím, že už jsem ho mohl mít, ale je v mých silách, abych ho za dva tři roky získal tvrdou prací. V posledních dvou letech jsem na sobě opravdu začal makat," prohlásil Balotelli.

Reklama

Související témata: