Hlavní obsah

Rosický dvěma góly pomohl Dortmundu k výhře v Hamburku

Berlín

Fotbalisté Borussie Dortmund vyhráli v sobotním utkání bundesligy 4:2 na hřišti druhého Hamburku, dvěma góly se na jejich vítězství podílel český záložník Tomáš Rosický. V tabulce se Borussia posunula na šesté místo, o devět bodů vede Bayern.

Článek

Hosté se v Hamburku dostali do vedení v 25. minutě díky Smolarkově trefě, domácí Lauth za deset minut vyrovnal. V druhém poločase byla zpočátku sice o něco aktivnější Borussia, ale navzdory tomu se do vedení dostali domácí díky Brazilci Ailtonovi.

Hned po rozehrání se však dostal do šance Dortmund a na konci akce byl Rosický, který trefil levý roh branky a vyrovnal na 2:2. Rozhodující moment přišel v 83. minutě, kdy skóroval z 18 metrů Kringe, a na konečných 4:2 upravil v třetí minutě nastavení znovu Rosický.

Fotbalisté Brém deklasovali na svém hřišti 5:0 Hannover a díky výhře se posunuli na třetí příčku. Domácí byli od začátku velmi aktivní a hostům, za které odehrál celý zápas i český útočník Jiří Štajner, prakticky nic nedovolili. Werder se dostal do vedení těsně před poločasem, v 43. minutě se poprvé trefil Valdez a v druhé minutě nastavení zvýšil na 2:0 Micoud. Valdez pak přidal do konce zápasu ještě další dvě trefy a dovršil hattrick.

Bayern otočil vývoj v Duisburgu

Naopak vyrovnaný zápas byl k vidění v Gelsenkirchenu, kde se utkalo Schalke s Wolfsburgem. Domácí fotbalisté šli záhy do vedení díky pohotové trefě Kevina Kuranyiho, hosté v 29. minutě vyrovnali. Po přestávce se Schalke prezentovalo mnohem větší aktivitou, ale i na gól, který vstřelil v 67. minutě Lincoln, dokázal soupeř odpovědět. V 76. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Lamprecht.

Nelehký úkol měl vedoucí Bayern Mnichov na hřišti předposledního Duisburgu. Domácí totiž dali první gól, když ve 40. minutě kopal faulovaný Ahanfouf penaltu a bezpečně ji proměnil. Bayern se ale v druhé půli zlepšil a dokázal třemi góly zápas otočit: postupně se trefili Salihamidžič, Makaay a Pizarro.

Výsledky - 27. kolo:
Brémy - Hannover 5:0 (43., 52. a 85. Valdez, 45.+2 Micoud, 53. Klose), Kolín n. R. - Frankfurt 1:1 (2. Springer - 17. Rehmer), Duisburg - Bayern Mnichov 1:3 (40. Ahanfouf z pen. - 66. Salihamidžič, 71. Makaay, 80. Pizarro), Schalke - Wolfsburg 2:2 (7. Kuranyi, 67. Lincoln - 29. Hoogendorp, 76. Lamprecht), Hamburk - Dortmund 2:4 (35. Lauth, 67. Ailton - 68. a 90.+3 Rosický, 25. Smolarek, 83. Kringe), Stuttgart - Leverkusen 0:2 (30. Freier, 88. Berbatov), Mohuč - Hertha Berlín 2:2 (52. Thurk z pen., 78. Casey - 41. a 89. Pantelič).
Tabulku a statistiky najdete ZDE

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články