Hlavní obsah

Real Madrid deklasoval La Coruňu a je druhý

Madrid

Real Madrid po třech ligových remízách za sebou potěšil fanoušky vítězstvím, a to výrazným 4:0 nad La Coruňou. "Bílý balet" se po neděli posunul na druhou příčku se ztrátou jedenácti bodů na vedoucí Barcelonu. Oba velkokluby se utkají příští sobotu na Nou Campu.

Článek

S chutí hrající Real, který po výměně prezidenta klubu neprohrál již pět utkání za sebou, poslal do vedení vlastním gólem hostující Héctor. Ještě do poločasu vstřelil dvanáctý gól v sezoně kritizovaný Rolando a po přestávce skóre upravili Sergio Ramos a Baptista.

Real v tabulce přeskočil Pamplonu, která prohrála 0:1 v Bilbau po inkasovaném gólu od domácího obránce Luise Prieta, který vítěznému týmu prodloužil šňůru bez porážky na čtyři utkání. Obě mužstva dohrála jen v deseti, neboť po rvačce byli vyloučeni už v nastaveném čase domácí Ismael Urzaíz a Ludovic Delporte.

Neuspěla ani čtvrtá Valencie, která se mohla dostat před Pamplonu, ale vyšla bodově naprázdno v duelu s pátým FC Sevilla. Hosté sahali alespoň po bodu, ale nakonec je i o něj připravil domácí Jordi v druhé nastavené minutě.

Sevilla tak využila početní výhodu po vyloučení Argentince Ayaly za faul na krajana Saviolu, který se řítil sám na hostujícího gólmana Caňizarese. Jordi nařízenou penaltu pouze otřel o břevno, ale dluh splatil těsně před koncem zblízka hlavou. Jeho mužstvo ztrácí na Valencii už jen dva body.

Poslední dnešní zápas Cádiz - Atlético Madrid začal v 21:00.

Výsledky - 30. kolo:
Bilbao - Pamplona 1:0 (60. Prieto), Santander - Zaragoza 0:0, Getafe - San Sebastian 2:1 (19. Pernia z pen., 55. Guiza - 45.+1 González), Espaňol Barcelona - Alavés 0:0, Vigo - Mallorca 2:0 (7. Contreras, 21. Baiano), FC Sevilla - Valencie 1:0 (90.+2 Jordi), Real Madrid - La Coruňa 4:0 (9. vlastní Héctor, 36. Ronaldo, 69. Sergio Ramos, 82. Baptista), Cádiz - Atlético Madrid 1:1 (68. Lobos z pen. - 39. Kežman).
Tabulku a statistiky najdete ZDE:

Reklama

Související témata: