Hlavní obsah

Brabec zažil v Genku divokou premiéru, po které slyšel jen chválu

Přestože český obránce Jakub Brabec při soutěžní premiéře za Genk neodvrátil porážku 0:2 s Anderlechtem Brusel, po nedělním utkání belgické ligy měl na svůj výkon jen pozitivní ohlasy. Čtyřiadvacetiletý fotbalista věří, že do nového týmu dobře zapadl a udrží si místo v základní sestavě.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Brabec (vlevo) z Genku při utkání proti Anderlechtu.

Článek

"Můj výkon musí zhodnotit jiní, ale myslím, že jsem obstál dobře. Všichni mě chválili. Od doby, co zápas skončil, mám jen samé kladné ohlasy," řekl Brabec pro web svého agenta Ondreje Chovance. "Jen mě mrzí výsledek, ale je teprve začátek sezóny a pro nás bude důležité se dostat do top 4, protože se pak stejně hraje o titul play off," přidal.

Porážky s Anderlechtem, který ho v létě také chtěl získat ze Sparty, litoval o to víc, že domácí Genk podle něj byl lepší. "Zápas byl dost divoký a je škoda, že jsme neproměnili šance. Místo toho jsme inkasovali ze standardky, když jsme nechali volného hráče na zadní tyči. Pak přišla první červená po druhé žluté kartě, v závěru druhý gól a druhá červená. První gól obraz zápasu hodně změnil a druhý ho zlomil," zhodnotil Brabec.

Doufá, že si svým výkonem řekl o místo v zahajovací jedenáctce. "Trenér mi na začátku řekl, že chce, abych se rozkoukal, aklimatizoval. Dobře jsem pracoval při tréninku, počkal jsem si dva zápasy, které nám nevyšly výsledkově ani herně, a šance přišla. To mě moc těší. Rád bych si místo v sestavě udržel a pomohl k tomu, abychom hráli o nejvyšší příčky," prohlásil sparťanský odchovanec.

Z belgické ligy je zatím nadšený. "Všechno je to o dost rychlejší než u nás, zápasy s těmi kvalitními soupeři bych přirovnal k utkáním, které jsme se Spartou hráli v Evropské lize. Je tu spousta kvalitních fotbalistů a ta soutěž má velkou kvalitu. Jestli tomu někdo nevěří, klidně ať za mnou přijede a přesvědčí se sám... Pro mě osobně je to další krok dopředu," upozornil Brabec.

"Spoluhráči mě přijali bez problémů, jsem tu moc spokojený. Všichni mluví anglicky, takže se bez problémů domluvím. Myslím, že jsem zapadl dobře," doplnil stoper Genku, jehož tým je po sedmi kolech belgické ligy na desátém místě tabulky.

Reklama