Hlavní obsah

Dortmund potvrdil zájem o Jarošíka

Dortmund

Borussia Dortmund oficiálně potvrdila, že má zájem o českého fotbalistu Jiřího Jarošíka. Sportovní manažer německého klubu Michael Zorc v neděli v Anglii pozoroval záložníka Birminghamu City v ligovém utkání na hřišti Manchesteru United, kde hosté prohráli 0:3.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík na srazu fotbalové reprezentace

Článek

"Je to zajímavý hráč, podobný typ jako Tim Borowski," řekl v pondělí Zorc magazínu Kicker. Českého reprezentanta přirovnal k záložníkovi Brém, který je podobně urostlý jako Jarošík - oba hráči měří 194 centimetrů.

"Zatím jde jen o sledování, k žádným jednáním nedošlo," uvedl Zorc k zájmu o Jarošíka, který je v Birminghamu na hostování z Chelsea.

Hráčský agent Pavel Zíka v minulém týdnu řekl, že Jarošík má několik nabídek, ale zatím se k ničemu nechce vyjadřovat. "Celou záležitost po dohodě s ním hodláme řešit až po skončení sezóny, nejdéle do zahájení mistrovství světa ale chceme mít jasno," uvedl Zíka.

Trenéra Dortmundu Berta van Marwijka na sebe Jarošík upozornil už v roce 2001, kdy se podílel jednou brankou na vítězství Sparty v Lize mistrů nad Feyenoordem Rotterdam, který tehdy nizozemský kouč vedl.

Reklama

Související témata: