Hlavní obsah

Plašil: Chceme se dostat co nejvýš

Zpět do základní sestavy Monaka se o víkendu vrátil záložník Jaroslav Plašil. Českého reprezentanta trápilo v poslední době zranění, pak navíc bojoval se střevní chřipkou. "V sobotu jsem ale odehrál celý zápas," líčil Plašil v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaroslav Plašil v dresu Monaka.

Článek

V sobotu jste remizovali v St. Etienne. Nemáte obavu, že Monako už je bez šancí na příští ročník evropských pohárů? Chtěli jsme ten zápas vyhrát. Dlouho jsme vedli a nějakých pět minut před koncem dostali vyrovnávací gól. Získaný bod je pořád víc než prohra. Když budeme doma vítězit a ze hřišť soupeřů vozit po bodu, není to pro nás úplně ztracené.

Monako je tradičním účastníkem evropských pohárů. Jedná se tedy o ústup z pozic? Určitě jsme i v této sezóně chtěli hrát o špičku, ale nevyšlo to. Nic ale nevzdáváme. Ještě nás čeká několik velice důležitých zápasů. Doma máme Lyon a Marseille. Je stále o co hrát a my chceme vystoupat co nejvýš. Jestli to budou evropské poháry, to se ukáže na konci soutěže.

Nemluví se v Monaku o změnách? Přijde nový sportovní ředitel, není jisté, zda vydrží trenér. Tradičně se obmění i hráčský kádr.

Nedávno jste měl zdravotní problémy. Už jste v pořádku? Nešlo naštěstí o zranění některé části končetiny, ale bolela mě záda. Tím nechci říct, že by to bylo něco příjemnějšího. Když bolesti ustoupily, dostal jsem střevní chřipku, takže jsem čtrnáct dní nedělal vůbec nic. V sobotu jsem ale odehrál celý zápas.

Může Lyonu ještě někdo vzít titul? Lyon už nikdo nedožene. Zato o druhou příčku bude ještě velký boj. Jsou v něm i dva týmy, v nichž působí moji kolegové z české reprezentace - Bordeaux s Vladimírem Šmicerem a Auxerre s René Bolfem. Škoda, že se nepereme s nimi. Naším přímým soupeřem je Paris St. Germain s Davidem Rozehnalem.

Reklama

Související témata: