Hlavní obsah

Owen má jen 90 minut na to, aby se dostal na MS

Anglický kanonýr Michael Owen má pouhých devadesát minut na oživení svého snu o startu na mistrovství světa ve fotbale. Přesně takovou dobu totiž trvá jeden fotbalový zápas, který Owen odehraje před zveřejněním nominace anglické fotbalové reprezentace 8. května. Víc jich nestihne, momentálně se totiž dává dohromady po operaci prstu na noze.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen v dresu anglické reprezentace.

Článek

Owen si prst na noze zlomil v zápase Premier League 31. prosince loňského roku proti Tottenhamu a od té doby nehrál. "Mým cílem je nastoupit ještě před koncem sezóny. Určitě chci stihnout alespoň jeden zápas, raději dva. Udělám pro to všechno," řekl útočník Newcastlu pro britský deník The Sun.

Předpokládá, že by mohl nastoupit v zápase proti Chelsea 7. května. Pouhý den předtím, než trenér Anglie Sven Gören Eriksson zveřejní předběžnou nominaci národního týmu pro MS v Německu. "Budu se muset alespoň v tom jednom zápase pořádně předvést," je si Owen vědom.

Uvědomuje si při tom, že by si přehnanou horlivostí mohl vykoledovat další zranění. Zároveň je ale připraven na zápasy v anglické reprezentaci. "Věřím si, že bych mohl nastoupit v přípravných zápasech proti Jamajce a Maďarsku," tvrdí s tím, že nemůže myslet na to, že se znovu zraní. "Když se člověk vrátí po zranění a snaží se být na sebe moc opatrný, obvykle se něco stane," dodal.

Reklama

Související témata: