Hlavní obsah

Byl jsem opilý a ruplo mi v bedně, omlouval se fanoušek

Fanoušek pražských Bohemians se za inzultaci asistenta rozhodčího v sobotním ligovém zápase se Spartou veřejně omluvil. Za svůj čin, za který může vršovický klub dostat až půl milionu korun pokutu, se v úterý omluvil funkcionářům na fotbalovém stadionu v Ďolíčku a zároveň prostřednictvím televizních kamer i celému národu.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Pořadatelé odvádějí fanouška Bohemians Praha, který se podílel na napadení asistenta rozhodčího.

Článek

Zdeněk Urban vysvětlil své zkratovité jednání tím, že byl opilý a na stadion přišel rovnou z vlastní svatby. "Já se ženil, z obřadu jsem šel na fotbal a najednou mi ruplo v bedně. Nešel jsem rozhodčího zmlátit, myslel jsem, že to byl ofsajd," vykládal před televizními kamerami omluvně řediteli Bohemians Janu Kavalírkovi a prezidentovi Pavlu Švarcovi.

Urban vtrhl přes plot na hřiště čtvrt hodiny před koncem zápasu za stavu 2:1 pro Spartu. Asistenta Ladislava Talpu udeřil pěstí, neboť si myslel, že neodmával ofsajd při druhé brance hostů. Na dotaz Švarce, proč to udělal, fanoušek odpověděl: "Já byl ožralej jako kráva."

"V televizi jsem viděl psychopatického cvoka"

Urban si nechal po incidentu ostříhat dlouhé vlasy, aby jej lidé nepoznali, přesto se rozhodl předstoupit před televizní kamery. "Moc mě to mrzí a lituji toho. Byla by strašná škoda, aby tím utrpěl fotbal. Když jsem se viděl v televizi, viděl jsem psychopatického cvoka. Mrzí mě to vůči vám, hráčům i celé Bohemce," dodal.

Švarc mu však oponoval, že jeho opilost může stát klub tři sta až pět set tisíc korun pokuty a svým činem znegoval krásný zápas. O výši skutečného trestu rozhodne ve čtvrtek disciplinární komise svazu, o osudu nedohraného zápasu pak o den později ligová komise. Výhra bude nejspíš kontumačně přiřknuta Spartě, která by tak oslavila mistrovský titul. Bohemians se nicméně pokouší o svolání mimořádného ligové shromáždění.

Přepis rozhovoru fanouška s funkcionáři, jak byl uveden v úterním vysílání České televize
Fanoušek Zdeněk Urban (dále jen Urban):Dobrý den, pánové já jsem ten nejhorší asi teď. Já jsem ten fanoušek, co to tady udělal a jdu za váma.
Ředitel klubu Jan Kavalírek (dále Kavalírek):Tak se posaďte.
Urban:Přišel jsem se vám samozřejmě omluvit včetně hráčů. Já jsem fanoušek Bohemky a já bych strašně nerad. Prostě nechci, aby Bohemka trpěla za to, co já jsem udělal.
Kavalírek:Že jste fanoušek Bohemky, to je prima. Ale to, co se stalo, se stát nesmí a nemůže tady pořadatelská služba ani policie něco řešit. Vinen jste jenom vy.
Urban:Jsem vinej jenom já a vono to podle mě stejně nešlo uhlídat, to nejde.
Kavalírek:Tak proč jste to udělal? Samozřejmě, vy jako fanoušek Bohemky jste Bohemku poškodil a poškodil jste ji velmi značně, ať už to dopadne sebelíp , tak Bohemka zaplatí sankci, velmi pravděpodobně jí zavřou hřiště nebo budeme hrát někde jinde. Bohemka má svejch problémů dost a nepotřebuje od fanoušků další.
Urban:Bohemka měla právě vždycky takovou špatnou startovní pozici, si myslím a mě to vždycky hrozně mrzelo. Já jsem to prostě na tý Spartě nevydržel. Já jsem přišel ze svatby, dopoledne jsem se totiž ženil a na Bohemku jsem šel rovnou z obřadu a najednou mně ruplo v bedně, já jsem nešel ani toho rozhodčího zmlátit, já jsem prostě myslel , že je to ofsajd a hrozně jsem to prožíval. Mrzí mě to a chtěl bych, aby ta komise. Aby prostě netrpěl ten fotbal kvůli mně, to by mě mrzelo.
Předseda představenstva Pavel Švarc (dále Švarc):Ale on už trpí! To jste si měl rozmyslet než jste tam lez.
Urban:Jsem si toho vědomej a docela těžce to nesu. Mrzí mě to kvůli celý Bohemce.
Švarc:Proč jste to udělal?!
Urban:Pane Švarc, já jsem byl vožralej jako kráva...
Kavalírek:Jenže ta vaše opilost nás může stát třeba i půl miliónu.
Švarc:Teď si představte, co jste způsobil, to je nepředstavitelná škoda. V novinách, prostě těm fanouškům. Ostatní měli krásnej zápas, vy jste znegoval krásnej zápas!
Urban:Já vo tom vim, to je hrozný, my jsme mohli třeba ještě vyhrát...
Švarc:No, to jsme mohli.
Urban:No, ale nevypadalo to... Nevim no, prostě mrzí mě to, jako velice. Někdo řekl do novin, že jsem poslal Bohemku do druhý ligy a to je moje životní sebevražda. Já jsem celej život Bohemák a tohle je pro mě hrozný, já to klukům nepřeju, aby jezdili někam do Mostu a tak.
Kavalírek:Je pozitivní, že si to uvědomujete, teď to bude řešit disciplinární komise. Myslím si, že by nebylo od věci , kdyby jste sepsal stanovisko Bohemce, proč jste to udělal, co vás k tomu vedlo, jaký jste měl pohnutky i to, že si uvědomujete jakou škodou jste způsobil, protože samozřejmě pokud Bohemka dostane pokutu, budeme ji uplatňovat na vás.
Urban:To je mi jasný. Já jsem teď neměl čas , byl jsem pracovně vytížený, ale něco takovýho sepíšu. Jsem v jednom kole a měl jsem to udělat hned v pondělí.
Kavalírek:Vy jste to hlavně neměl dělat vůbec.
Urban:No, to jsem neměl, to bylo nechutný, tomu panu Talpovi se taky omluvím, seženu si kontakt a tak. Určitě to udělám. Takhle jsem chtěl jen říct, aby pan Károlyi a vůbec ti co o tom budou rozhodovat, věděli, že nechci, aby tím trpěl fotbal, že jo. Jako tím, co jsem udělal. Veřejně se před celým národem, kterej to viděl, omlouvám. Tomu fotbalu, a už vůbec ne Bohemce, to nepřeju, protože Bohemka u nás je nejlepší.
Kavalírek:Tak jo, tak uvidíme, jak všechno dopadne. Na shledanou.
Urban:Tak se teda mějte.
Švarc:Nashle.

Reklama