Hlavní obsah

Baroš trénuje naplno, o víkendu chce zpátky na trávník

PRAHA

Útočník Aston Villy Milan Baroš je po měsíčním výpadku způsobeném zraněním kotníku na pravé noze opět v plném tréninku a v neděli by nerad chyběl při birminghamském derby proti West Bromwichi. Ve středu se český reprezentant sešel s Tomášem Rosickým a dalšími fotbalisty při reklamní akci v Praze.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Baroše těší, že mu definitivně končí období nečinnosti. "Už je to dobré, poslední dny jsem trénoval s mužstvem naplno. Akorát musím nosit tejp na zpevnění, cítím, že kotník je ještě trochu volnější," řekl dnes českým novinářům v Praze Baroš, který se společně s dalším reprezentantem Tomášem Rosickým a sparťany zúčastnil reklamní akce firmy Nike v Praze.

Baroš tak využil jednodenního volna. V české metropoli se objevil na skok, ještě večer se vrací zpět do Birminghamu. "Jsem rád, že se tady zase s některýma klukama potkám. To je vždycky příjemné," uvedl čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Během minulých týdnů a obdobích rekonvalescence k Barošovi dolétly spekulace o jeho možném letním stěhování z Aston Villy, kde údajně není příliš spokojený. "Není to pravda, že by se mi v Aston Ville nelíbilo. Určitě nelituju toho, že jsem loni zvolil tohle angažmá," zdůraznil. Jeho klub se ale trápí a je daleko od pohárových příček, o které chtěl hrát. Místo toho ještě nemá definitivně zajištěnou záchranu v lize.

Přestup neřeší

Už nyní se začíná hovořit o tom, kam by Baroš mohl v létě po světovém šampionátu zamířit. Naposledy vyplula na povrch zpráva o údajném zájmu Villarrealu, který v úterý senzačně postoupil přes Inter Milán do semifinále Ligy mistrů.

"Zatím to vůbec neřeším. Jsem hráč Aston Villy a je zbytečné na začátku dubna spekulovat o tom, co se stane v červenci," uvedl Baroš. "Snažím se soustředit na posledních šest zápasů v Aston Ville a pak na mistrovství světa. O nic víc se teď nezajímám. Nebylo by to férové ani vůči klukům a klubu," prohlásil Baroš.

Ani manažer Pavel Paska se nechtěl na téma možného Barošova transferu vyjadřovat. "Vůbec to nehodlám komentovat. Příští týden se kolem Milana objeví zase jméno jiného klubu. Milan se teď musí soustředit na konec sezony," řekl Paska novinářům.

Místo možného přestupu Baroš myslí hlavně na všední starosti v Aston Ville. Tým sice není bezprostředně ohrožen sestupem, ale úplný klid pár zápasů před koncem ligy také nemá. Podle Baroše budou hodně důležité nadcházející derby proti West Bromwichi a Birminghamu City. "Musíme to zvládnout a budeme v pohodě," mínil Baroš.

Reklama

Související témata: