Hlavní obsah

Tottenham si upevnil čtvrté místo v anglické lize

LONDÝN

Fotbalisté Tottehnamu porazili v dnešním úvodním utkání 33. kola anglické ligy Manchester City 2:1 a v tabulce si upevnili čtvrté místo znamenající postup do Ligy mistrů. Tým brankáře Radka Černého, který byl připraven na lavičce k případnému střídání, o svém vítězství rozhodl góly Stalteriho a Carricka těsně před a po přestávce.

Foto: http://homepage.eircom.net

Ilustrační foto

Článek

Další z adeptů na účast v předkole Ligy mistrů Blackburn zaváhal na hřišti zachraňujícího se Portsmouthu, kde remizoval 2:2. Díky brankám Velšana Bellamyho sice hosté dvakrát vedli, ale Lua-Lua a Todorov vždy vyrovnali. Blackburn tak ztrácí na Tottenham už čtyři body.

V Sunderlandu na stadiónu posledního celku tabulky se hrálo jen do 21. minuty. Pak už byl terén kvůli hustému sněžení nezpůsobilý a sudí zápas za stavu 1:0 pro hostující Fulham přerušil. Londýnské mužstvo poslal do vedení americký reprezentant McBride a pokud by tak zápas i skončil, Sunderland by měl jistý sestup.

Do druhé ligy jej však mohlo poslat i vítězství Birminghamu, tým Jiřího Jarošíka však vydřel na hřišti Wiganu jen remízu 1:1. Český fotbalista nevyužil ve druhém poločase obrovskou šanci na vyrovnání, v 77. minutě se ale trefil Dunn a Birmingham díky zisku bodu zvýšil své šance na záchranu.

Anglie - 33. kolo
Tottenham - Manchester City 2:1 (44. Stalteri, 49. Carrick - 52. Samaras), Charlton - Everton 0:0, Portsmouth - Blackburn 2:2 (41. Lua-Lua, 78. Todorov - 32. a 62. Bellamy), Sunderland - Fulham přerušeno v 21. minutě za stavu 0:1, Wigan - Birmingham 1:1 (49. Johansson - 77. Dunn).
TABULKA

Reklama

Související témata: