Hlavní obsah

Chelsea i v deseti nastřílela West Hamu čtyři góly

Fotbalisté Chelsea udělali v neděli další krok k obhajobě ligového titulu vysokým vítězstvím 4:1 nad West Hamem United. Zápas na Stamford Bridge sice pro domácí nezačal dobře, když už v 10. minutě prohrávali a vzápětí přišli o vyloučeného Maniche, ale v dalším průběhu tým Chelsea i v deseti potvrdil roli favorita.

Článek

Petra Čecha v brance Chelsea po Collinsovi už nikdo nepřekonal, naopak Shaka Hislop lovil míč ze sítě po střelách útočníků Drogby a Crespa a obránců Terryho a Gallase. Pět zápasů před koncem sezony vede Chelsea tabulku o sedm bodů před Manchesterem United, který zvítězil ve šlágru kola nad čerstvým semifinalistou Ligy mistrů Arsenalem 2:0.

"Hrát přes hodinu v deseti a otočit takhle skóre je působivé. Mužstvo hrálo dobře od první minuty. Neměli jsme žádné obavy ze hry v oslabení, hráči jsou neuvěřitelně odolní. Hráli jsme tak, že to vypadalo, že nás je dvanáct a ne deset," rozplýval se kouč Chelsea José Mourinho. Už před zápasem se nechal slyšet, že větší strach než z možné ztráty titulu má z ptačí chřipky.

Po téměř měsíční pauze způsobené zraněním kotníku se útočník Milan Baroš vrátil do sestavy Aston Villy, k vítězství proti sestupem ohroženému West Bromwichi jí ale nepomohl. Zápas skončil bez branek, závěr utkání dohrávali fotbalisté v silném krupobití.

Už popáté za sebou zvítězili v lize hráči Liverpoolu a dál drží pod tlakem druhý Manchester United. O jejich výhře nad Boltonem rozhodl útočník Fowler v nastaveném čase první půle, kdy skóroval levačkou a oslavil své 31. narozeniny.

Na Old Trafford poslal domácí tým do vedení po přestávce čtrnáctým gólem v sezoně Rooney. V závěru pak ještě přihrál před prázdnou branku, kde Korejec Pak Či-song skluzem přidal druhou trefu.

Anglie - 33. kolo
Chelsea - West Ham 4:1 (29. Drogba, 31. Crespo, 54. Terry, 69. Gallas - 10. Collins), Aston Villa - West Bromwich 0:0, Liverpool - Bolton 1:0 (45. Fowler), Middlesbrough - Newcastle 1:2 (79. Boateng - 29. vlastní Boateng, 44. Ameobi), Manchester United - Arsenal 2:0 (54. Rooney, 78. Pak Či-song).
TABULKA

Reklama

Související témata: