Hlavní obsah

Hoeness: Ballack by měl přiznat, že jde do Chelsea pro peníze

MNICHOV

Kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack by měl přiznat, že po sezóně odejde z Bayernu Mnichov do Chelsea jen kvůli penězům. Odbornému časopisu Kicker to řekl generální manažer mnichovského klubu Uli Hoeness, jenž se prý nechtěl s anglickým protějškem pouštět o hvězdného záložníka do finančního souboje.

Článek

"Vždycky bylo jasné, že Michaela nezajímal nový jazyk nebo nová kultura, ale nová měna. Jediná důležitá věc byly peníze a bylo by směšné, kdybychom se pokoušeli soupeřit s panem Abramovičem," uvedl Hoeness na adresu ruského majitele Chelsea.

Devětadvacetiletý Ballack odmítl nabídku nové smlouvy v Bayernu, jež mu podle tisku měla za čtyři roky přinést 36 miliónů eur. Němečtí šampióni dali poté najevo, že už částku nezvýší.

"Nemám vůbec problém s tím, když chce hráč po čtyřech letech v Bayernu změnu. Ale měl by být upřímný a přiznat, že odchází, protože chce vydělávat víc peněz," dodal Hoeness, jenž se začíná připravovat na "život po Ballackovi". Do Mnichova by nicméně podle něj měly v létě přijít posily na všechny pozice, nejen do středové řady.

Vicemistr světa z roku 2002 Ballack mění působiště po čtyřech letech, právě po šampionátu v Asii přišel do Bayernu z Leverkusenu. S nejúspěšnějším německým klubem se produktivní hráč může rozloučit druhým titulem za sebou, pět kol před koncem má Bayern v čele tabulky čtyřbodový náskok před Hamburkem.

Reklama