Hlavní obsah

Sivok je podle Šmicra šílenec

BORDEAUX

Vladimír Šmicer jen nevěřícně kroutí hlavou nad výroky sparťana Tomáše Sivoka po sobotním pražském derby se Slavii. O svém potenciálním spoluhráči v reprezentaci se v Bordeaux v rozhovoru se zpravodajem ČTK vyjádřil jako o šílenci.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vladimír Šmicer (uprostřed) na tréninku reprezentace

Článek

Šmicer jako bývalý slávista přiznal, že ho mrzela prohra jeho někdejšího klubu, ale mnohem víc ho rozladila slova kapitána Sparty Sivoka. "Jeho prohlášení, že je král Prahy, to je hrozný. Rozhodně by měl mít trochu respekt. Co dokázal, že tak mluví o klubu se staletou historií?" ptal se Šmicer a dodal, že je zvědav, jak si bude se Sivokem rozumět v reprezentaci. Oba by se mohli sejít ve výběru trenéra Karla Brücknera pro mistrovství světa v Německu.

Jeden z nejzkušenějších českých reprezentantů svému o deset let mladšímu kolegovi na dálku vzkázal, že by měl ve svých výrocích zůstat nad věcí. "Říkat, že nemá Slavii rád, je absolutní nesmysl. Vždyť i pro něj jsou zápasy se Slavií velkou motivací. Tím, jak se chová, je pro mě šílenec. V kabině Sparty tak mluvit může, ale do novin ne," řekl Šmicer.

To, co ho naopak na derby potěšilo, bylo vyprodané hlediště. "To bylo skvělé a také musím přiznat, že Sparta vyhrála zaslouženě," uznal Šmicer. Stejně jako představitelé Slavie však měl výhrady k rozhodčímu. "S tím by tady neuspěl. Třeba vyloučení Dosoudila, to byla soda, to podle mě nebyl ani faul. A chybných výroků tam bylo více," dodal Šmicer.

Reklama