Hlavní obsah

Valencie deklasovala Espaňol a vzdálila se Realu

MADRID

Fotbalisté Valencie deklasovali v utkání 33. ligového kola na svém hřišti 4:0 Espaňol Barcelona, který ve středu získal Španělský pohár. Mistři z roku 2004 se tak dostali na druhé místo, zajišťující účast v hlavní soutěži Ligy mistrů pro příští sezónu, a mají náskok před třetím Realem Madrid, který pouze remizoval 1:1 v derby na hřišti Getafe.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Valencie se ujala vedení v 40. minutě, kdy skóroval z penalty druhý nejlepší střelec soutěže Villa. V druhé půli byli domácí aktivnější a svůj náskok ještě zvýšili, když se postupně trefili Ayala, Mista a Baraja. Espaňol zápas vůbec nezvládl a dohrál bez dvou vyloučených.

Real v utkání s nejméně slavným z madridských týmů Getafe vedl po brance Brazilce Baptisty, který se trefil po hodině hry. Svěřenci Bernda Schustera však dokázali sedm minut před koncem díky Tenovi vyrovnat a jejich městskému rivalovi hrozí, že bude muset do předkola Ligy mistrů.

Hráči Betisu Sevilla přivítali na svém hřišti Celtu Vigo a podlehli jí 0:2. Hosté se dostali do vedení v 17. minutě zásluhou Larena; domácí po obdržené brance ožili, nicméně místo aby vyrovnali, dostali v 87. minutě druhý gól a odpovědět už nedokázali.

Bezbrankovou remízou skončil sobotní večerní duel dvou adeptů na účast v Poháru UEFA mezi Deportivem La Coruňa a FC Sevilla. Hrdiny zápasu byli oba brankáři - domácí Jose Molina a sevillský Andres Palop se několika skvělými zákroky postarali o to, že obě mužstva dělí na šestém a sedmém místě dva body. Lépe je na tom stále Sevilla.

Od 21:00 se hraje duel Atlético Madrid - Bilbao.

Španělsko - 33. kolo:
La Coruňa - FC Sevilla 0:0, Valencie - Espaňol Barcelona 4:0 (40. Villa z pen., 66. Ayala, 69. Mista, 86. Baraja), Betis Sevilla - Celta Vigo 0:2 (17. Larena, 87. Perera), Zaragoza - Cádiz 1:2 (20. Savio - 43. Lobos z pen., 47. Pavoni), Pamplona - Málaga 1:1 (30. Punal z pen. - 80. Morales), Getafe - Real Madrid 1:1 (83. Tena - 61. Baptista).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: