Hlavní obsah

Baroš: Je to moje nejhorší sezóna v Anglii

BIRMINGHAM

Přestože si útočník Milan Baroš v nedělním derby s Birminghamem City upevnil pozici nejlepšího střelce Aston Villy, se svými dosavadními výkony v klubu není spokojen. V rozhovoru pro server ITV Sport označil nynější sezónu za nejhorší během působení v Anglii.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš.

Článek

"Neměl jsem to lehké, protože mě potkala zranění, kvůli kterým jsem nemohl hrát. To je vždycky obtížné," uvedl Baroš, kterého trápily potíže s achillovkou a poté zraněný kotník.

Čtyřiadvacetiletý český reprezentant, který loni přišel do Aston Villy za více než šest miliónů liber z Liverpoolu jako vítěz Ligy mistrů, věří, že své skutečné kvality v novém působišti ještě ukáže. "Fanoušci Aston Villy v téhle sezóně ještě neviděli opravdového Milana Baroše. Zranění vám nepřidají, navíc je to má první sezóna v týmu," prohlásil český útočník, jenž v lize a pohárových soutěžích nastřádal při 26 startech 12 branek. Steven Davis a Luke Moore na druhém místě klubové tabulky střelců mají osm zásahů.

Budeme lepší

"Tohle pro mě není ta nejlepší sezóna. Řekl bych, že je ta nejhorší, co jsem v Anglii. Pokusím se hrát dál co nejlépe a snad se to zlepší," řekl Baroš, jenž přišel z Ostravy na Anfield Road na konci roku 2001. Za Liverpol nastřílel v 68 ligových zápasech 19 branek.

Aston Villa je v tabulce patnáctá, v příští sezóně podle Baroše zamíří výš. "Jako tým rozhodně pomýšlíme na lepší výsledky, protože jsou tu dobří hráči," prohlásil český fotbalista, díky kterému svěřenci Davida O'Learyho vyhráli v derby 3:1.

Zlepšení chce potvrdit i ve zbytku tohoto ročníku. "Zbývají nám čtyři zápasy. Bohužel máme dost zraněných hráčů a pro trenéra je těžké vybrat sestavu, když je šest nebo sedm hráčů mimo," uvedl Baroš. Na marodce je i jeho krajan Patrik Berger.

Přestup? Uvidíme po mistrovství světa

O možném přestupu, o kterém se spekuluje, Baroš odmítá mluvit. Případný zájemce, k nimž patří údajně semifinalista Ligy mistrů Villarreal, by prý musel podle klauzule v jeho smlouvě zaplatit částku kolem 16 milionů liber. "Teď myslím jenom na povinnosti v klubu. Pak bude mistrovství světa a uvidíme, co se stane po něm," konstatoval autor 26 reprezentačních branek.

Reklama

Související témata: