Hlavní obsah

Čech se bál, že má zlomenou nohu

LONDÝN

Ačkoliv kvůli zranění nedohrál pondělní zápas s Evertonem, brankář Chelsea Petr Čech věří, že bude připraven už na příští zápas. Po srážce se spoluhráčem Williamem Gallasem českého gólmana ale napadaly nejčernější myšlenky. Dokonce se bál, že má dva měsíce před startem mistrovství světa zlomenou nohu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

"Šel jsem po míči a najednou ucítil hroznou bolest. Nejdříve jsem myslel, že noha je zlomená. Naštěstí jsem pak mohl vstát," uvedl dnes Čech na internetové stránce Chelsea.

Nejlepší brankář světa se chvíli svíjel na trávníku, ale po ošetření zvládl dochytat první poločas. Po přestávce ho však nahradil mezi tyčemi Ital Carlo Cudicini.

"Zbývalo deset minut, tak jsem se snažil tam vydržet, protože vím, že pro nerozcvičeného gólmana by bylo náročné takhle najednou naskočit do zápasu," uvedl český gólman, který s obvázanou nohou těsně před poločasem parádně zasáhl proti střele Tima Cahilla.

"O přestávce jsem věděl, že pro tým bude lepší, když utkání dochytá Carlo. To se potvrdilo, vyhráli jsme 3:0," prohlásil Čech.

Mourinho si oddechl

Ze střetu s robustním obráncem Gallasem vyvázl s tržnými ranami, které spravilo deset stehů. "Bolelo to, ale nejde o nic vážného, což je pro mě dobrá zpráva. Vypadá to dobře a nejspíš budu připraven na příští zápas," prohlásila opora anglického mistra, kterému stačí k potvrzení obhajoby titulu získat v posledních třech kolech bod.

Po zjištění, že Čecha nepotkalo vážné zranění, se ulevilo i trenérovi Josému Mourinhovi. "Má nějaké díry v noze, bylo tam spousta krve, ale věřím, že jinak je koleno v pořádku. To je hlavní," uvedl portugalský kouč.

Pokud Mourinho dodrží tradici letošní sezóny, nechá v sobotu v Anglickém poháru v semifinále proti Liverpoolu chytat Cudiciniho. Čech by se tak mohl plně koncentrovat na další ligový duel, v kterém se Chelsea utká 29. dubna ve šlágru jarní části Premier League s druhým Manchesterem United.

"To by byla ideální příležitost pro oslavu. Všichni budou ten zápas sledovat, máme k titulu blízko a chceme ho co možná nejdříve," řekl Čech.

Reklama

Související témata: