Hlavní obsah

Shearer ukončil tři zápasy před koncem sezóny kariéru

Zranění kolena donutilo anglického fotbalistu Alana Shearera ukončit kariéru už před koncem sezóny, takže přišel o závěrečné tři zápasy. Jeho posledním startem za Newcastle byl pondělní duel se Sunderlandem, v němž přispěl gólem z penalty k vítězství 4:1.

Článek

"Už jsem skončil a mám skvělé vzpomínky. Jsem zklamaný, že nebudu moct odehrát ty poslední tři zápasy, ale nestěžuji si. Jak bych mohl?" řekl pětatřicetiletý bývalý kapitán anglické reprezentace, jenž profesionální kariéru zahájil v sedmnácti letech hattrickem v dresu Southamptonu.

Při pondělním utkání spadl soupeř Shearerovi na nohu a zranil mu koleno. Páteční vyšetření potvrdilo poškození vazů. "Mám trhlinu v předním vazu. A přestože nebude nutná operace, budu muset nosit několik týdnů ortézu," řekl útočník.

Uspíšený konec kariéry ho příliš nemrzí. "Někteří lidé si myslí, že je skvělé rozloučit se gólem ve vítězném zápase se Sunderlandem. Myslím, že mají asi pravdu," uvedl smířeně. "Těšil jsem se, že to dotáhnu až do posledního zápasu s Chelsea a pak k rozlučkovému zápasu. Nežijeme ale v ideálním světě," dodal.

Spousta lidí je na tom hůř

Newcastle plánuje uspořádat pro střeleckého rekordmana, který v klubovém dresu dal 206 gólů, rozlučkové utkání 11. května. "Doufám, že budu moci provést alespoň výkop zápasu. Je ale spousta lidí, kteří na tom jsou hůř než já," uvedl Shearer.

Během své kariéry pomohl Blackburnu k prvnímu ligovému titulu po 81 letech. Rodnému Newcastlu, kam v roce 1996 přestoupil za tehdejší rekordní částku 15 milionů liber, však během desetiletého angažmá úspěch nepřinesl. V nejvyšší soutěži nastřílel během 19 sezon 183 gólů. V anglické reprezentaci odehrál 63 zápasů, v nichž dal 30 gólů.

Reklama

Související témata: