Hlavní obsah

Tottenham uhrál bod na Arsenalu a drží naději na LM

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu uhráli v londýnském derby remízu 1:1 na hřišti Arsenalu a na čtvrtém místě tabulky Premier League si před svým sobotním soupeřem udrželi čtyřbodový náskok. Čtvrtá pozice jako poslední zajišťuje postup do předkola Ligy mistrů, pokud by však Arsenal letošní ročník vyhrál, kvalifikoval by se do prestižní soutěže coby obhájce právě na úkor týmu na čtvrtém místě.

Článek

Sobotní severolondýnské derby označil trenér domácích Arséne Wenger za nejdůležitější v historii, i proto v něm po zápase cloumaly emoce a ani nepodal ruku kolegovi Martinu Jolovi. Robbie Keane totiž vstřelil po ideální Davidsově přihrávce v 66. minutě úvodní gól utkání v momentu, kdy na trávníku leželi dva zranění hráči Arsenalu. Jejich spoluhráči téměř přestali hrát, neboť se domnívali, že fotbalisté Hotspur odkopnou míč do zámezí.

Alespoň bod zajistil Arsenalu v předposledním utkání na Highbury šest minut před koncem střídající Henry, kterého Wenger šetřil na odvetu semifinále Ligy mistrů s Villarrealem. Nejlepší střelec anglické ligy dal 23. gól v sezoně.

Bolton rozstřílel Charlton

Už bez Shearera a ještě bez zraněného Owena vyhrál Newcastle 3:0 nad West Bromwichem a prakticky ho poslal do druhé ligy. United se díky vítězství, které podpořil dvěma góly Ameobi, bodově dotáhli na šestý Blackburn, s nímž mají dokonce i totožné skóre. Blackburn stejně jako Bolton, jenž dnes rozstřílel 4:1 Charlton, však mají zápas k dobru.

O třetím sestupujícím se s největší pravděpodobností rozhodne mezi Portsmouthem a Birminghamem. Oba týmy si dnes vyměnily místa v tabulce - Portsmouth se po výhře 2:1 nad beznadějně posledním Sunderlandem posunul na 17. příčku, která dosud patřila Birminghamu. Mužstvo City dnes bez zraněného Jarošíka a Latky remizovalo bez branek na hřišti Evertonu.

Výsledek - 36. kolo:
Arsenal - Tottenham 1:1 (84. Henry - 66. Keane), Bolton - Charlton 4:1 (21. a 89. Davies, 14. Vaz Te, 31. Borgetti - 76. Bent z pen.), Everton - Birmingham 0:0, Newcastle - West Bromwich 3:0 (40. z pen. a 90. Ameobi, 30. Solano), Portsmouth - Sunderland 2:1 (73. Todorov, 88. Taylor z pen. - 70. Miller).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: