Hlavní obsah

Čech vychytal další nulu a má jistý titul

Bezchybným výkonem přispěl brankář Petr Čech k výhře, jíž si fotbalisté Chelsea pojistili obhajobu anglického titulu. Při výhře 3:0 nad druhým Manchesterem poosmnácté v sezóně udržel v lize čisté konto. Stamford Bridge rozjásal už v 5. minutě Gallas, jenž skóroval hlavou. Hosté se ještě v první půli snažili o odpor a Čecha dvakrát ohrozil Rooney. Český gólman však odolal.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Milan Baroš z Aston Villy se v zápase proti svému bývalému klubu příliš nepředvedl, v pauze jej střídal Angel, ale ani on nezabránil prohře s Liverpoolem 1:3. Patrik Berger za Aston Villu opět nehrál, stejně tak nenastoupil Radek Černý, náhradní gólman Tottenhamu. Birmingham uhrál jen remízu s Newcastlem a padá. Domácím nepomohl ani nejlepší střelec týmu Jiří Jarošík, který se po zranění vrátil do sestavy. Martin Latka nenastoupil.

Rozehnal si užil vítězství

Pavel Nedvěd byl u skvělého nástupu Juventusu na hřišti Sieny. Výhra 3:0 se zrodila za 8 minut, na prvních dvou gólech měl zásluhu i český záložník. Po jeho rohovém kopu ve 3. min skóroval hlavou Vieira a vzápětí po Nedvědově úprku a finální přihrávce Del Piera zvýšil Trezeguet.

Juventus udržel dvě kola před koncem italské ligy tříbodový náskok v čele tabulky. Nezaváhal ani pronásledující AC Milán, v jehož marodkou ničené sestavě nastoupil Marek Jankulovski a proti Livornu (2:0) navázal na výkon z minulého kola, v němž dal svůj první gól za AC. Tentokrát po jeho centru v 28. min. otevřel skóre Inzaghi. V závěru zkusil štěstí sám, ale brankář jeho střelu vyrazil. Obranu Fiorentiny s Tomášem Ujfalušim překonal Di Michele a Palermo doma nad adeptem na Ligu mistrů vyhrálo 1:0.

David Rozehnal si užil vítězství Paris SG ve finále Francouzského poháru, jeho tým vyhrál nad Marseille 2:1. Bordeaux stále bez zraněného Vladimíra Šmicra remizovalo 2:2 s Le Mans a potvrdilo druhé místo v lize spojené s účastí v Champions League. Monako vyrovnalo minutu před koncem duel s Nantes (1:1), celý zápas za domácí hrál Jaroslav Plašil a v nastaveném čase dostal žlutou kartu.

Skácel prý má smlouvu

Útočník Roman Bednář pečetil gólem na 3:0 vítězství Heart of Midlothian nad skotským mistrem Celtic Glasgow. Český hráč vstřelil v 63. min. sedmou branku v sezóně a Hearts si díky výhře udrželi na druhém místě čtyřbodový náskok před Rangers. Před zbylými dvěma zápasy mají šanci, že pozici udrží a vybojují historický úspěch: postup do předkola LM. Na výhře edinburského mužstva se podílel i záložník Rudolf Skácel, jenž ale k dosavadním 16 gólům další nepřidal. V 60. min. si vysloužil žlutou kartu za nesportovní chování. V závěru si zahrál i Michal Pospíšil, jenž střídal Bednáře.

Skácel nakonec vyšel naprázdno ve výroční anketě skotské ligy. Cenu pro nejlepšího hráče soutěže získal Maloney z Celtiku. Podle BBC Skácel o víkendu uzavřel s Hearts smlouvu, jeho roční hostování z Marseille by se tak mělo změnit v přestup. "Zájemců je stále více," tvrdí dál manažer Pavel Zíka.

Koller už hraje

Ve čtvrté nejvyšší soutěži se začal po zranění kolena rozehrávat Jan Koller. Podle plánu nastoupil v základní sestavě rezervy Dortmundu a po půli střídal, jeho celek zvítězil 1:0. V klubu po sezóně skončí stejně jako Tomáš Rosický, jehož odchod do Atlétika Madrid za 10 miliónů eur bude podle prezidenta Dortmundu Rauballa už brzy hotovou věcí.

Radoslav Kováč a Martin Jiránek pomohli obraně Spartaku Moskva, který v ruské lize vyhrál na hřišti Petrohradu 4:1. Domácí kouč Vlastimil Petržela, který byl jedním z kandidátů na příchod do Spartaku, nasadil do českého souboje Pavla Mareše a Radka Šírla (byl střídán v 72. min.). Tomáš Čížek odehrál celý zápas za FK Moskva proti Lokomotivu (0:1) a dostal žlutou kartu. Z výhry 1:0 se mohl radovat Martin Horák, který v dresu Jaroslavle nastoupil proti Křídlům sovětů. Antonín Kinský v bráně Saturnu uhájil čisté konto při remíze s Permem.

Reklama

Související témata: