Hlavní obsah

Barcelona oslavila titul s fanoušky vítězstvím v derby

MADRID

Fotbalisté Barcelony v sobotu nastoupili před domácími fanoušky jako čerství ligoví šampióni a spolu s nimi titul oslavili vítězstvím v derby nad Espaňolem. Dvě kola před koncem sezóny ve Španělsku se tak propast mezi nimi a druhým Realem Madrid zvětšila na třináct bodů.

Článek

Na Nou Camp se přišlo pobavit 88 tisíc fanoušků a prvním gólem je potěšil hostující Jarque, který poslal míč do vlastní sítě. Vítězství 2:0 pečetil sedmnáctou trefou v sezoně Brazilec Ronaldinho. Po utkání kapitán Puyol převzal z rukou svazového šéfa Villara mistrovský pohár, s nímž se tým v neděli vydá na oslavnou jízdu městem.

Sevilla podpořila svou šanci na umístění mezi elitním kvartetem, které by jí zajistilo Ligu mistrů, vítězstvím nad Málagou. Prvním gólem v sezóně to zařídil brazilský záložník Renato a těsně před koncem vedení pojistil útočník Sales. Generálka na středeční finále Poháru UEFA tak Seville vyšla, španělskou ligu ještě završí zápasy s nejtěžšími možnými soupeři - Realem a Barcelonou.

Fotbalistům Valencie se vzdálily vyhlídky na přímý postup do hlavní fáze Ligy mistrů. V sobotním večerním duelu remizovali s Atlétikem Madrid 1:1 a pouze se bodově dotáhli na druhý Real Madrid. Ten má ale dnešní zápas předposledního ligového kola k dobru.

Valencie neudržela vedení, které jí zajistil po 11. minutách David Villa. Španělský útočník proměnil penaltu, kterou zavinil jeho sražením brankář Leo Franco. Už o devět minut později ale argentinský kanonýr Maxi svým 20. gólem v sezóně vyrovnal.

Španělsko - 37. kolo
Barcelona - Espaňol Barcelona 2:0 (20. vlastní Jarque, 51. Ronaldinho), Málaga - FC Sevilla 0:2 (18. Renato, 90. Sales), Valencie - Atlético Madrid 1:1 (11. Villa z pen. - 20. Maxi).
TABULKA

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články