Hlavní obsah

O Šimáka má prý znovu zájem Hannover

BERLÍN/PRAHA

O fotbalistu pražské Sparty Jana Šimáka má podle německého listu Bild znovu zájem bundesligový Hannover 96. Sedmadvacetiletý záložník přitom právě z Hannoveru dvakrát odešel, naposledy v roce 2003. V červenci 2004 pak podepsal smlouvu se Spartou, absolvoval protialkoholní léčení a vrátil se do vrcholového fotbalu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

Po návratu z léčení se Šimák dostal do dobré formy a v posledních zápasech Sparty patřil k oporám. Návrat do prestižní soutěže Šimák připustil už v prosincovém rozhovoru pro Hannoversche Allgemeine Zeitung, kde mimo jiné uvedl, že odchod z Hannoveru byla jeho životní chyba.

A podle posledních informací by o svého bývalého hráče stál i Hannover. Dvanáctý tým soutěže už několik týdnů pozoruje obránce Sparty Michala Kadlece a při svých inspekčních cestách si všiml i zlepšených výkonů špílmachra Sparty. Delegace z Hannoveru je ohlášená i na středeční zápas Sparty v Příbrami. "Zájem Hannoveru o Šimáka je už starší záležitost," řekl Sport.cz mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

Odejde Jan Šimák do Hannoveru?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Znám Šimákovy kvality z Leverkusenu. Když má sebe pod kontrolou, je potřeba s ním počítat," cituje Bild manažera Ilju Känziga. Šimák v prosinci 2005 v Bildu zalitoval promarněné šance. "Svůj talent jsem prochlastal, byl jsem jen odpad. Musel jsem se rozhodnout, jestli chci žít a hrát fotbal nebo se upít k smrti," tvrdil tehdy Šimák.

Šimák působil v týmu Hannover 96 dvakrát. V letech 2000-2002 tam odstartoval svou kariéru v bundeslize, pak přestoupil za 6,5 miliónu eur do Leverkusenu. V Bayeru, kde měl nahradit Michaela Ballacka, se mu ale nedařilo a za půl roku putoval zpět do Hannoveru na hostování.

Na podzim roku 2003 však začal chybět na trénincích a kvůli psychickým problémům a únavovému syndromu v Leverkusenu skončil. Po krátké poauze podepsal v červenci 2004 smlouvu se Spartou.

Reklama

Související témata: