Hlavní obsah

Berger možná kvůli zraněním skončí s fotbalem

BIRMINGHAM

Záložník Patrik Berger připustil, že ukončí fotbalovou kariéru, pokud ho budou dál pronásledovat zranění. Dvaatřicetiletý vicemistr Evropy z roku 1996 si po loňském přestupu do Aston Villy poranil koleno a v této sezóně nastoupil za birminghamský klub jen devětkrát.

Foto: Internet

Patrik Berger - archivní foto

Článek

"Když vás trápí taková zranění, jaké potkalo mě, je nejhorší vyrovnat se s tím psychicky. Každé ráno jdete na rehabilitaci a vidíte, jak si ostatní kluci užívají trénink. Je to opravdu těžké," uvedl na klubovém serveru Berger, jehož celou kariéru provázejí problémy s koleny. Už několikrát se podrobil operaci u vyhlášeného specialisty Richarda Steadmana v americkém Vailu.

"Čím dříve může začít cvičit v posilovně a máte se na co těšit, tím je to snazší. Hodně vám pomůže, pokud je před vámi den D, kdy víte, že budete v pořádku. Ale v opačném případě je to velmi náročné," prohlásil bývalý hráč Liverpoolu a Portsmouthu, jenž má v Aston Ville smlouvu ještě na příští sezónu.

Na přelomu února a března už se Berger chystal k návratu, ale při rozcvičování před zápasem si poranil achillovku. "Jedno zranění za sezonu se dá snést, ale když tím procházíte čtyřikrát za rok, není to úplně jednoduché," posteskl si Berger.

"Navíc když jste mladší, zranění se lépe snáší než v mém případě, protože mi bude už třiatřicet let. Kdybych měl něčím podobným projít ještě další rok, budu uvažovat o tom, že je čas skončit. Na fotbal ještě nejsem starý, ale také nejsem nejmladší a než další takovou sezonu, to se raději vrátím domů a budu si užívat život," konstatoval hráč s vyhlášenou tvrdou střelou.

Reklama

Související témata: