Hlavní obsah

Vedení Juventusu kvůli aféře kolem rozhodčích odstoupilo

TURÍN

Vedení Juventusu Turín ve čtvrtek odstoupilo. Funkcionáři fotbalového klubu, kde působí i český záložník Pavel Nedvěd, tak reagovali na aféru kolem ovlivňování nasazování rozhodčích.

Článek

Listy Gazzetta dello Sport a Corriere della Sera v pátek zveřejnily informaci, že si funkcionáři slavného klubu před dvěma lety domlouvali jména rozhodčích nasazovaných na své zápasy. Fotbalová federace nyní vyšetřuje obsah nahrávek telefonních hovorů mezi generálním manažerem Juventusu Lucianem Moggim a funkcionářem odpovědným za výběr rozhodčích.

Vyšetřování začalo už v březnu, na veřejnost se však informace dostaly až minulý týden. Dnes bez vysvětlení rezignovalo vedení klubu, který míří za obhajobou italského titulu. Situaci bude řešit valná hromada všech akcionářů klubu, která se uskuteční 29. června. Na poslední vývoj událostí rychle zareagovala italská burza, cena akcií Juventusu během dneška klesla téměř o deset procent.

Na kauzu turínského klubu se nabalily další případy. Možné zapojení dalších týmů Serie A do nekalých praktik kolem rozhodčích už prý vyšetřuje i prokuratura v Římě a Neapoli.

Aféra přinesla také odstoupení vrcholných představitelů italského fotbalu. Své funkce se v pondělí vzdal prezident federace Franco Carraro, dnes ho napodobil viceprezident Innocenzo Mazzini.

Reklama

Související témata: