Hlavní obsah

Ballackův přestup do Chelsea je hotový,upsal na tři roky

LONDÝN

Očekávaný přestup německého fotbalisty Michaela Ballacka do Chelsea se v pondělí stal skutečností. Devětadvacetiletý záložník byl oficiálně představen jako posila anglického mistra z posledních dvou sezón a s klubem podepsal tříletou smlouvu. Uvedla to oficiální internetová stránka klubu.

Článek

Protože Ballackovi skončila v Bayernu smlouva, přišel do Londýna zadarmo. V sestavě nového klubu bude bojovat o místo v tříčlenné záloze s Michaelem Essienem z Ghany. Finanční podmínky kontraktu nebyly zveřejněny. Podle spekulací britských médií by si měl Ballack týdně vydělat 130 tisíc liber (asi 5,4 milionu korun), což by z něj dělalo nejlépe placeného hráče v anglické lize.

Ballack v sobotu odehrál poslední zápas v dresu Bayernu Mnichov, jemuž během čtyřletého působení pomohl ke třem titulům a stejnému počtu triumfů v Německém poháru. Za národní tým, s nímž se jako kapitán chystá na mistrovství světa, odehrál 63 zápasů, v nichž nastřílel 30 branek.

Pro středopolaře s tvrdou střelou to bude první angažmá v zahraničí, kam moc německých hráčů z bundesligy neodchází. Bayern se jej snažil zlákat štědrou nabídkou na zvýšení platu, ale nepochodil. "Opravdu doufám, že brzy naplním svůj velký sen a vyhraju Ligu mistrů," prohlásil Ballack. Chelsea v uplynulých dvou sezónách soutěže skončila před branami finále.

Kouč Mourinho chce Ballackovi vyhovět

Před cestou na ostrovy prý opráší zbytky angličtiny, které si pamatuje ze základní školy. "Ale přece jen to byl druhý jazyk po ruštině," vzpomínal na časy v komunistickém východním Německu. Dobře by si díky někdejší výuce mohl rozumět s ruským majitelem klubu Romanem Abramovičem.

V Chelsea se musí dohodnout na čísle dresu s Francouzem Williamem Gallasem, který nosí jeho oblíbenou třináctku.

Kouč José Mourinho naznačil, že Ballackovi vyhoví v mnohém. "Pro mě je to jeden z nejlepších hráčů na světě. Je velmi inteligentní, takticky vyspělý a dává spoustu gólů," prohlásil Mourinho.

Reklama