Hlavní obsah

Kličkuje líp než Messi, ale ke hřišti nesmí. A fanoušek teskní

Tel Aviv

Bojuje za kohouta. Izraelský fanoušek Yehuda Gohar má na srdci osud svého oblíbeného fotbalového klubu asi více než kdo jiný, a tak si přeje, aby mohl do hlediště s maskotem, který před časem přinášel týmu Bnei Yehuda štěstí. Ovšem jen do doby, než kohout dostal zákaz vstupu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kohout na fotbalovém hřištiVideo: sntv

 
Článek

Byla to docela legrace, když kdysi byl k vidění pozoruhodný hon při utkání mezi týmy Bnei Yehuda a Hapoel Tel Aviv. Zápas byl přerušen. Na hrací ploše se ocitl kohout a zjevně jen těžko se smiřoval s představou, že by měl zmizet. Pořadatelé ho marně honili, nakonec opustil arénu sám. Ale sklidil potlesk, kličkoval skoro jako Messi. Teď ovšem opeřenec setrvává daleko od fotbalu - v kleci.

A fanoušek Gohar teskní. Kdysi příznivci zkoušeli klubu pomoci ke štěstí všemi možnými způsoby. I kuriózními. Přiváželi led, mořskou vodu, česnek, dokonce rybí hlavu. Nic z toho nemělo valný efekt. Až kohout Rambo, který svými hbitými kousky snad mohl sloužit i jako instruktážní materiál pro fotbalisty. A hlavně s jeho přítomností se týmu dařilo, měl kliku a sbíral body. I hráči si ho prý oblíbili, ale fotbalové orgány neměly pochopení, když se objevil coby dvanáctý hráč týmu na hřišti.

Fanoušek ovšem žádá o opětovné umožnění vstupu na stadión s tím, že Ramba bude pečlivě držet. Argumentuje tím, že třeba v Německu mívají u hřiště coby maskota kozla (Kolín) či orla (Frankfurt). Jinde je prý k vidění i prase. Týmu Bnei Yehuda by se teď štístko docela hodilo. V tabulce je jedenáctý, čtvrtý od konce.

Reklama

Související témata: