Hlavní obsah

Rosický podepsal čtyřletou smlouvu s Arsenalem

LONDÝN

Český fotbalista Tomáš Rosický má již před mistrovstvím světa jasno o svém příštím působišti; z Borussie Dortmund po pěti letech přestupuje do Arsenalu. Pětadvacetiletý reprezentant se špičkovým londýnským klubem podepsal čtyřletou smlouvu, jejíž podmínky klub nezveřejnil. Britská média spekulují o přestupní sumě mezi šesti až osmi milióny liber, takže by cena mohla v přepočtu vyšplhat až na 330 miliónů korun.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Poražený finalista Ligy mistrů získal Rosického díky bleskové akci. Až do pondělí bylo za hlavního uchazeče o služby českého fotbalisty považováno Atlético Madrid, ale hráč se svým dlouholetým manažerem Pavlem Paskou odletěli ze soustředění reprezentačního mužstva z Rakouska do Londýna. Tam se hráč podrobil lékařským testům a hned v pondělí podepsal smlouvu.

"Nemohlo mě potkat ve fotbalové kariéře nic lepšího než Arsenal. Jsem z toho nadšený, prožívám nádherné okamžiky," uvedl Rosický na dnešní tiskové konferenci v Seefeldu a přiznal, že z něj spadlo napětí, které se v něm kvůli blížícímu přestupu hromadilo.

Velká motivace

A těší se, že přestup do anglického velkoklubu pomůže jeho fotbalovému růstu. "Nejsem líný a mám před sebou velkou motivaci. Sice už nezažiju kouzlo Highbury, kde jsem kdysi hrál už se Spartou, ale nový stadion je nádherný," popsal bezprostřední dojmy z toho, co mu v krátkém čase mezi zdravotními prohlídkami a podpisem smlouvy zástupci "Kanonýrů" předvedli. Na krk mu hned pověsili i klubovou šálu.

Z přesunu Rosického jsou vesměs nadšení také experti, které ČTK oslovila. "Arsenal bude Tomášovi určitě skvěle sedět. Hrají fotbal, který mu bude maximálně vyhovovat - rychlý, kombinační, s bleskovým přechodem do útoku. To je přesně ta Tomášova parketa," uvedl trenér mistrovského Liberce Vítězslav Lavička, který se s Rosickým potkal při společném působení ve Spartě, kdy dělal asistenta a mladý záložník byl na prahu velké kariéry. "Dobře si pamatuji zápas v Lize mistrů proti Arsenalu, který se Tomášovi hodně povedl. Trenér Wenger na něj zjevně nezapomněl. O Tomáše nemám strach, přestup zvládne," dodal Lavička.

Wenger se rozplýval nadšením

Arséne Wenger prý Rosického sledoval už dlouho a po podpisu smlouvy se rozplýval nadšením. "Má skvělou techniku, umí s míčem a přesně přihrává. Má velké zkušenosti z klubu i z reprezentace a už se těšíme, až ho přivítáme v Arsenalu po světovém šampionátu, který pro něj, jak doufám, bude úspěšný," cituje francouzského kouče klubová stránka.

Britský tisk už začal spekulovat o tom, kam trenér Wenger Rosického zařadí. Jako klasický střední záložník prý vypadá jako konkurent nejtvořivějšího hráče Arsenalu Fabregase. "Ale je nemyslitelné, že by Wenger ze sestavy vyřadil tohoto španělského teenagera. Pravděpodobnější je, že Rosický bude hrát hned za dvojicí útočníků, což je špatná zpráva pro Robina van Persieho," napsal list The Independent.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články