Hlavní obsah

Vyřadil Spartu, teď razí opilecký rituál. Celou láhev vodky před zápasem pro štěstí!

Vše pro úspěch. Za tento imperativ se dá schovat také spousta pověr, rituálů a fotbalových podivností. Nad tradicí, na jakou najel kouč Steauy Bukurešť, ovšem trenérské rady všude na světě jen zalomí rukama. Laurentiu Reghecampf má tajemství, které před pár dny prasklo. Aby jeho tým zvítězil, musí před zápasem spolu s klubovým ředitelem vyzunknout celou láhev vodky! Prý pro štěstí, není však divu, že se u lavičky už jednou také slušně motal...

Foto: Sport.cz

Kdepak lahvičku čiré vody... Trenér Laurentiu Reghecampf potřebuje pro zdar svého týmu vypít před zápasem celou láhev vodky!

Článek

Jeho jméno bude znít sparťanům ještě dlouho v uších. Rumunský trenér byl v létě na lavičce, když jeho Steaua vyřadila Letenské při jejich posledním marném pokusu o postup do Ligy mistrů.

Teď se Laurentiu Reghecampf díky serveru goal.com a britským médiím stal kontroverzní hvězdou. Podařilo se totiž odhalit jeho bizarní tradici, kterou dodržuje spolu s klubovým ředitelem. Před každým zápasem si společně otevřou láhev vodky a celou vypijí, aby měl jejich tým štěstí a podařilo se mu zvítězit.

Sparty se ještě opilecký rituál nedotkl, povedená dvojka ho začala razit až během podzimního účinkování Steauy v základní skupině Evropské ligy.

Becali už má opilců dost

Majitel klubu Gigi Becali je sám dost kontroverzní, počínání nasávající dvojice je ovšem i na něj trochu moc. Vyhodit je zatím odmítá, nicméně hodlá udělat v klubu pořádek.

„S těmi dvěma se dějí podivné věci," utrousil nedávno Becali.

Povedená dvojice většinou popíjí noc před zápasem. Někdy však přivolávají štěstí také těsně před výkopem. Jednou už se tedy opilý Reghecampf během utkání sotva držel na nohou a místo koučování se pouze potácel u postranní čáry.

Rituál s vodkou nicméně neukončil ani ve chvíli, kdy se týmu nedařilo a prohrál více zápasů.

Sparto, Sparto, kdo tě to vyřadil...

Reklama

Související témata:
Vodka