Hlavní obsah

Jeden za jednoho. Ve Skotsku to platilo při slavném derby i na toaletách

Pořádek musí být! Před stadiónem, na tribunách, ale taky třeba na toaletách. Platilo to i při nedělním slavném derby skotských rivalů mezi Celtikem a Rangers. Jelikož fanoušci naposledy totálně zničili na stadionu záchody, pouštěli pořadatelé fanoušky na WC postupně. Ti nevěřili vlastním očím.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Slavné skotské derby mezi Celtikem a Rangers je svátkem pro hráče i fanoušky, v pozoru je ale vždy i policie, protože jde o střet nesmiřitelných rivalů a o výtržnosti není nouze.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Derby Celtic - Rangers

Řekli si o to sami, když loni v září zdemolovaly hordy fans toalety na stadiónu, bylo zle. Celtic si chtěl nákladnou rekonstrukci odpustit, a tak zavedl přísná pravidla. „Aby se zabránilo opakování těchto událostí z posledního utkání v Celtic Parku, budou pořadatelé dohlížet u vstupu na toalety, aby tam nedošlo k nějakému vandalství," stálo v pokynech před derby „starých firem".

A tak se na WC chodilo stylem, jeden fanda ven, jeden dovnitř. Fanoušky Rangers doprovodila na zápas policie, aby zabránila možným střetům, domácí tábor se bavil odpalováním zelených a bílých světlic. Na pořádek strážci pořádku dohlíželi od samého rána, protože kluby jsou nesmiřitelnými rivaly. Zápas nakonec skončil nerozhodně 1:1.

Reklama

Související témata: