Hlavní obsah

PSG - Lyon 2:1PSG zvítězil v ligovém šlágru 2:1 nad Lyonem, vyhrálo také Monako

paříž

Fotbalisté Paris St. Germain otočili duel 30. kola francouzské ligy s Lyonem a zvítězili 2:1. Stále tak za vedoucím Monakem zaostávají o tři body. Knížecí klub s přehledem zvládl odpolední utkání v Caen a vyhrál 3:0. Jak PSG, tak Monako drží sérii 12 zápasů bez porážky a čtyř vítězných duelů.

Článek

Paris St. Germain ve šlágru s Lyonem zpočátku tahal za kratší provaz. Už v šesté minutě se po standardní situaci trefil Lacazette a vstřelil 23. gól v sezoně. Ještě do přestávky ale domácí otočili skóre a velkou zásluhu na tom měl argentinský záložník Pastore.

Připsal si totiž dvě asistence. Nejprve v 34. minutě připravil gól Rabiotovi a o chvíli později také německé posile PSG Draxlerovi. Nejlepší lyonský střelec Lacazette byl navíc už v 52. minutě vystřídán a Lyon nedokázal vstřelit vyrovnávací branku. Nenavázal tak na předchozí čtyři utkání, v nichž bodoval.

Monako potvrdilo formu a na hřišti Caen dominovalo. Za čtvrtfinalistu Ligy mistrů dvakrát skóroval Mbappe. Teprve osmnáctiletý útočník nastřílel v posledních deseti soutěžních zápasech 12 gólů. Trefil se také Fabinho z penalty.

Francouzská fotbalová liga - 30. kolo:
Caen - Monako 0:3 (13. a 81. Mbappe, 49. Fabinho z pen.)
Dijon - St. Etienne 0:1 (78. Veretout)
Paris St. Germain - Lyon 2:1 (34. Rabiot, 40. Draxler - 6. Lacazette).

Reklama