Hlavní obsah

Trapattoni vidí Nedvědův možný příchod do Salcburku skepticky

SALCBURK

Nový sportovní ředitel fotbalistů Salcburku Giovanni Trapattoni označil za nepříliš reálné, že by klub před novou sezónou mohly posílit hvězdy typu Pavla Nedvěda či Brazilců Ronalda a Zé Roberta, jak o tom v minulých dnech spekulovala rakouská média.

Článek

"O velkých hráčích může člověk snít, ale přijdou jen tam, kde jsou také velké úspěchy," řekl slavný italský trenér na středeční slavnostní prezentaci v hangáru na salcburském letišti, kde předstoupil před padesátku novinářů spolu s novým koučem týmu Lotharem Matthäusem. Hvězdné duo přivedl do klubu jeho majitel, miliardář Dietrich Mateschitz.

"Chceme se pokusit vybudovat mužstvo, které se dlouhodobě prosadí na mezinárodní scéně," uvedl německý rekordman v počtu reprezentačních startů Matthäus, mezi jehož svěřence patří i český útočník Vratislav Lokvenc a záložník Patrik Ježek.

Salcburk letos skončil v lize druhý za Austrií Vídeň a čeká ho kvalifikace Ligy mistrů. "Pokusíme se projít do hlavní soutěže, minimální cíl je přejít přes druhé předkolo," prohlásil Matthäus.

Na domácí scéně by měl bohatý klub dominovat. "Byl bych zklamán, kdybychom nebyli mistři," uvedl Trapattoni, který loni vyhrál s Benfikou Lisabon portugalskou ligu a vybojoval devátý mistrovský titul své kariéry.

Reklama

Související témata: