Hlavní obsah

Proces zabývající se korupcí v italském fotbale byl odročen

ŘÍM

Jen několik minut ve čtvrtek trvalo úvodní slyšení před tribunálem italského fotbalového svazu, který se zabývá obviněním čtyř velkoklubů z korupce. Předseda soudu Cesare Ruperto projednávání kauzy odročil na pondělí, aby dal pěti klubům z druhé ligy, které byly rovněž přizvány, čas na přípravu obhajoby.

Článek

Případné tresty za korupční jednání by měly u prvních obviněných padnout podle agentury Reuters do 9. července.

Největší sportovní soud v historii italského sportu se bude zabývat obviněními z ovlivňováním zápasů, která byla vznesena proti kvartetu Juventus, AC Milán, Lazio, Fiorentina a dalším 26 funkcionářům a rozhodčím. Z druhé ligy se procesu zúčastní Messina, Lecce, Boloňa, Treviso a Brescia.

Soudce Ruperto zahájil jednání čtením jmen jednotlivých obviněných, aby zjistil, kdo je přítomen. Zatímco bývalý generální manažer Juventusu Luciano Moggi, který je ústřední postavou skandálu, se nedostavil, místopředseda AC Milán Adriano Galliani seděl připraven v první řadě provizorní soudní místnosti v tiskovém středisku Olympijského stadionu v Římě. Zahájení procesu sledovalo 400 akreditovaných novinářů.

Cílem je spravedlnost

Právníci poté požádali o další čas na prostudování materiálu a Ruperto jim vyhověl. "Musíme směřovat přímo k cíli a tím je spravedlnost," řekl s tím, že žádná další zdržování už nepřipustí.

Pokud budou kluby uznány vinnými, hrozí jim mimo jiné až přeřazení do nižších soutěží. Soud rovněž může rozhodnout o odebrání titulu Juventusu z posledních dvou sezon.

Reklama

Související témata: