Hlavní obsah

Jednání o Barošově přestupu do Hamburku je na spadnutí

Britský i německý tisk se stále víc zabývá myšlenkou, že český fotbalový útočník Milan Baroš odejde z Aston Villy do Hamburku. Novináři na obou stranách La Manche přinášejí další argumenty pro Barošův přestup. Trenér fotbalistů Aston Villy David O´Leary se vrací z mistrovství světa v Německu domů do Birminghamu. Důvodem je jednání s prezidentem klubu Dougem Ellisem o Barošově budoucnosti, napsal list Express and Star.

Článek

Vedení Aston Villy sice uklidňovalo fanoušky, že český útočník je v klubu spokojený a že nemá chuť odejít, ale německý deník Bild tuhle představu poněkud naboural. Citoval totiž Barošova reprezentačního spoluhráče a záložníka Hamburku Davida Jarolíma: "Milan chce z Aston Villy pryč. Vyptával se mě na klub i na město," řekl Jarolím podle Bildu.

Na Baroše prý udělal velký dojem stadion v Hamburku, na němž hrál zápas s Itálií. Také údajně prohlásil, že chce znovu hrát evropské poháry, do nichž má Aston Villa daleko, zatímco Hamburk je v třetím předkole Ligy mistrů.

Trenér O´Leary se nechal slyšet, že Barošově odchodu nebude stát v cestě. Zvláště když je Hamburk ochoten zaplatit osm miliónů liber (téměř 330 miliónů korun), což je víc, než za kolik český útočník před rokem přišel z Liverpoolu.

Aston Villa zahájila letní přípravu bez Baroše, který vzhledem ke startu na mistrovství světa dostal ještě jedenáct dní volno. Hamburk absolvuje první trénink až 17. července a trenér Thomas Doll věří, že na něm přivítá i českého kanonýra. Pro případ, že by to nevyšlo, si však už prý vyhlédl náhradu. Tou by měl být slovenský útočník Róbert Vittek z Norimberku.

Reklama

Související témata: