Hlavní obsah

Jarolímovo doporučení zafungovalo. Droppa jde do Slovanu

Bratislava

Nastoupit by mohl již v ligové premiéře v Prešově. Fotbalisty bratislavského Slovanu posílil český fotbalový reprezentant Lukáš Droppa. Osmadvacetiletý záložník má zkušenosti z více zahraničních lig. Působil například v ruském Tomsku. Právě zde si ho všiml reprezentační trenér Karel Jarolím, který působil i ve Slovanu. V Tomsku patřil rodák z Uherského Hradiště mezi opory, ale klub měl finanční problémy, a tak z Ruska odešel. Naposledy působil v tureckém Bandirmasporu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Lukáš Droppa (vpravo) v souboji s Rahidem Amirgulijevem z Ázerbájdžánu.

Článek

Droppa začínal ve Spartě, později hrál ve Vlašimi a Baníku Ostrava. Vyzkoušel si i polskou nejvyšší soutěž, kde oblékal dres Slasku Vratislav. V Rumunsku hrál za Pandurii. V české reprezentaci debutoval loni v duelu proti Německu. Od té doby za národní tým odehrál čtyři utkání. Hrává na postu defenzivního záložníka.

"S Lukášem jsme podepsali jednoletý kontrakt s roční opcí. S jeho příchodem se zvýší konkurence ve středové formaci na defenzivním postu, kde máme pouze de Kampse," avozuje na klubovém webu viceprezident Ivan Kmotrík mladší.

Slovan spoléhá na Dtoppovy ambice a zkušenosti z těžkých mezinárodních zápasů. "O Lukášovi nám dal dobré reference i trenér Karel Jarolím, který u nás působil. Vítáme ho v Slovanu a věříme, že zabojuje o svou šanci," dodává Kmotrík mladší.

O Slovanu mluvil i s Jarolímem

Droppa už s mužstvem trénoval, takže je trenérovi Ivanu Vukomanovičovi k dispozici již pro dnešní zápas v Prešově. "Slovan je pro mě nová výzva. Pro klub jsem se rozhodl, protože má nejvyšší ambice a chtěl jsem to mít kvůli rodině konečně blíže domů. Poslední čtyři roky jsem totiž působil v zahraničí," poukazuje český záložník.

"Se Slovanem jsem jednal už v zimě a o působení v klubu jsem se tehdy radil i s reprezentačním trenérem Jarolímem, který s mým působením v Bratislavě neměl žádný problém. Věřím, že i díky mým výkonům bude hrát Slovan v nové sezóně takový fotbal, který přitáhne fanoušky," dodává Droppa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články