Hlavní obsah

Ronaldo se bojí o život po návratu do Manchesteru

MANCHESTER/PRAHA

Strach o svůj život má útočník Manchesteru United Cristiano Ronaldo. Obavy o bezpečnost portugalského záložníka v případě setrvání v Anglii vyjádřil jeho agent Jorge Mendes během setkání se šéfem United Alexem Fergusonem. Ronaldo je v Anglii po přispění k vyloučení Wayna Rooneyho ve čtvrtfinále mistrovství světa krajně nepopulární.

Článek

Vedení Manchesteru se nechalo ve středu slyšet, že Ronalda za žádnou cenu do jiného klubu nepustí. Portugalec chtěl do španělského Realu Madrid, který o něj má také zájem. Druhý celek posledního ročníku Premier League ale řekl kategorické ne. "Ronaldo je jednou z nejzářivějších mladých hvězd světového fotbalu a není v zájmu Manchesteru United takové hráče prodávat," stojí ve vyjádření na klubových stránkách.

Klubové vedení ujistilo Ronalda, že se po návratu do Anglie nemusí obávat žádných bezpečnostních rizik. "Hodně jsme se poučili v roce 1998," připomněli zástupci United situaci po MS před osmi lety. Tehdy šlápl záložník Manchesteru David Beckham na Argentince Simeoneho a Anglie byla také vyřazena. Beckham po návratu čelil nenávistným útokům. Hráčovi zástupci se domnívají, že vážné bezpečnostní rizika by mohla vést k vypovězení kontraktu na Old Trafford.

Co by měl Manchester United udělat?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Jednadvacetiletého Ronalda vystrašily útoky vandalů, kteří mu o uplynulém víkendu poškodili jeho domov v Cheshiru. Teď se Portugalec obává, že příští útok by mohl mířit přímo proti jeho osobě. United ale trvá na naplnění kontraktu, který Ronaldo nedávno prodloužil až do roku 2010. "Očekáváme, že smlouvu dodrží," píše se v prohlášení na klubových stránkách.

Vedení vítěze Ligy mistrů z roku 1999 trvá na tom, že se Ronaldo nemusí o bezpečnost obávat a Realu vzkázalo, že Ronaldo do Španělska nepřestoupí. Trenér Ferguson dokonce nakázal oběma kohoutům (Ronaldovi i Rooneymu), aby se usmířili. Anglický mladíček však dříve uvedl, že válečnou sekeru je ochoten zakopat jedině do Ronaldovy hlavy.

Přesto je situace dvanáct dnů po inkriminovaném utkání klidnější. Snaha Alexe Fergusona možná bude mít úspěch. Britský deník The Sun cituje středeční Ronaldovo vyjádření: "Nemám důvod odcházet. Klub mě vždycky podporoval."

Reklama

Související témata: