Hlavní obsah

Z Barošova přestupu do Hamburku nejspíš sejde

Z plánovaného přestupu útočníka Milana Baroše z Aston Villy do Hamburku nejspíš sejde nebo bude přinejmenším oddálen. Fotbalista ve středu nastoupí do přípravy ve svém dosavadním klubu Aston Ville, kam odcestoval v úterý večer po setkání s reprezentačním koučem Karlem Brücknerem. Ještě předtím se prostřednictvím svého agenta omluvil za víkendový incident, o němž informoval tuzemský bulvární tisk.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš při srazu české reprezentace.

Článek

Podle agentury SID může transakci do Hamburku zhatit chaotická situace v birminghamském týmu, jehož hráči veřejně kritizovali předsedu klubu Douga Ellise kvůli příliš úsporné přestupové strategii. Podle britských médií tato revolta rozlítila dvaaosmdesátiletého šéfa natolik, že se chystá odvolat trenéra Davida O´Learyho a navíc hodlá celou záležitost důkladně vyšetřit.

Přitom kouč Aston Villy se chystal Baroše výhodně prodat, aby mohl do kádru přivést více posil. Český reprezentant už se podle dřívějších zpráv s Hamburkem na podmínkách dohodl, přestup však vázl na požadavcích jeho dosavadního zaměstnavatele.

Anglický klub, který získal Baroše loni z Liverpoolu, chtěl odstupné kolem 12 miliónů eur, zatímco německý tým nabízí necelých deset miliónů. Právě Ellis je rozhodně proti tomu, aby se Aston Villa vzdala nejlepšího střelce Eura 2004 levněji. Hamburská nabídka platí údajně do středy.

Třetí tým uplynulého ročníku německé ligy dnes odcestoval na soustředění do Salcburku a trenér Thomas Doll počítal s tím, že Baroš už poletí s týmem. Záložník David Jarolím se však zřejmě svého kolegy z národního mužstva nedočká. Autor 27 reprezentačních branek má v Aston Ville smlouvu ještě na dva roky.

Nechoval se jako reprezentant

Podle hráčova manažera Pavla Pasky z agentury ISM se proto Baroš zapojí podle původního plánu ve středu ráno do přípravy anglického klubu. "Dnes večer Milan odlétá do Anglie, ale ještě před tím se sešel na půdě naší firmy na konzultační schůzce s reprezentačním trenérem Karlem Brücknerem," řekl ČTK Paska.

Baroš se jeho prostřednictvím zároveň omluvil za své chování během soukromého večírku, o němž informovaly bulvární deníky. Fotbalista prohlásil, že jeho chování bylo následkem nevydařené sezóny, která vyvrcholila zraněním na mistrovství světa, s čímž se útočník těžce vyrovnával.

"Chtěl bych se omluvit za své chování, které mohlo některé lidi pohoršit. Jsem si vědom, že bych měl být jako reprezentant spíše vzorem pro mladé sportovce, a lituji toho, že tomu tak o víkendu nebylo," prohlásil Baroš.

Van der Vaart se přimlouvá za Kluiverta

Bez ohledu na výsledek jednání o Barošovi se začal Hamburk zajímat o bývalého nizozemského reprezentanta Patricka Kluiverta, kterého by mohl získat zadarmo. Třicetiletému kanonýrovi vypršela smlouva ve Valencii, jejíž vedení angažovalo Fernanda Morientese a Kluivertových služeb se vzdalo. Před rokem se španělský klub zajímal také o Baroše, ale nakonec sáhl po Kluivertovi.

Podle magazínu Kicker se za příchod bývalého kanonýra Ajaxu, AC Milán, Barcelony a Newcastlu přimlouvá jeho krajan Rafael van der Vaart, jenž se během první sezóny v Hamburku stal oporou mužstva. "Patrick je skvělý kluk, člověk o něm nemůže říct nic moc špatného a patří k nejlepším útočníkům v Evropě," uvedl tvořivý záložník.

Kluivertův možný přestup bude záviset především na jeho zdravotním stavu. Střelec rekordních 40 branek v dresu "oranjes" kvůli zraněním v minulé sezoně odehrál jen 195 minut, v únoru se někdejší podrobil operaci kolena. Hamburk po odchodech Sergeje Barbareze, Naohira Takahary a Ailtona nutně potřebuje rychle získat kvalitního útočníka, protože už na začátku srpna nastoupí ve třetím předkole Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: