Hlavní obsah

Juve se rozpadá, Cannavaro a Emerson míří do Realu

MADRID

Rozpad kádru Juventusu Turín, který byl za účast v italské korupční aféře přeřazen do druhé ligy, odstartovali v úterý čerstvý mistr světa Fabio Cannavaro a Brazilec Emerson. Oba hráči zamířili do Realu Madrid, s nímž se dohodli na smlouvách na dva roky s opcí na další sezónu. Španělský velkoklub informoval o přestupu na své internetové stránce.

Článek

Podle rozhlasové stanice Cadena Ser zaplatí Real za oba hráče celkem 20 miliónů eur. Sportovní ředitel madridského týmu Predrag Mijatovič je prý momentálně v Turíně, kde dojednává poslední podrobnosti přestupu.

"Real Madrid může potvrdit, že se dohodl s Juventusem na přestupu Fabia Cannavara a Emersona. Hráči jsou nyní na dovolené a na San Bernabeu budou oficiálně představeni po podepsání smluv," uvádí se na serveru Realu.

Obránce Cannavaro a záložník Emerson tak následovali trenéra turínského klubu Fabia Capella, který do Realu odešel ještě před vynesením rozsudků v italském korupčním skandálu. Juventus byl za trest přeřazen do druhé ligy stejně jako Fiorentina a Lazio Řím. Navíc nový ročník zahájí s odpočtem 30 bodů, což mu znemožní okamžitý návrat zpět mezi elitu. Trest se klub pokusí zmírnit při odvolání.

Reklama

Související témata: