Hlavní obsah

Rosický už trénoval a hned na novém stadiónu Arsenalu

LONDÝN

Dvojnásobný zážitek měl Tomáš Rosický ze svého prvního tréninku s fotbalisty Arsenalu. Jeho nový tým poprvé otevřel fanouškům svůj moderní stadion Emirates, na kterém absolvoval dnešní přípravu před zraky 20 tisíc zvědavých pozorovatelů. Nový stánek, na který se Arsenal přesunul z legendárního Highbury, pojme celkem 60 tisíc diváků. Jeho výstavba, jež začala v prosinci roku 2002, stála 390 milionů liber.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Rosický si po mistrovství světa užil dovolenou a do Londýna odletěl teprve ve středu. Ve čtvrtek se k novým spoluhráčům připojil poprvé stejně jako další účastníci šampionátu v Německu Emmanuel Eboue a Kolo Touré z Pobřeží slonovin a Tožan Emmanuel Adebayor.

Všichni nováčci kroužili s ostatními hráči po perfektně střiženém trávníku, na který z rudých sedadel upřeně hleděly oči natěšených fanoušků. "Je to fantastický stadion a potřebuje fantastický tým. Věříme, že skvělé mužstvo mám a chceme bojovat o ligový titul i vítězství v Lize mistrů," řekl novinářům trenér Arséne Wenger, který chce přivést do kádru ještě jednu nebo dvě posily.

První zápas se na stadionu Emirates odehraje v sobotu, kdy se Arsenal rozloučí se svou dlouholetou oporou Nizozemcem Dennisem Bergkampem exhibičním utkáním proti Ajaxu Amsterodam.

Reklama