Hlavní obsah

Nedvěd se vyjádří až po odvolacím řízení

kft, INTPrávo

Zatímco čtyři velké hvězdy Juventusu po jeho přeřazení do Serie B už změnily dres, Pavel Nedvěd zatím s vyjádřením čeká. Jeho spoluhráč Alessandro Del Piero sice prohlásil, že s Nedvědem mluvil v době, kdy český záložník brázdil na jachtě Středozemní moře, a ten mu prý řekl, že zůstane, ale hráčův manažer Zdeněk Nehoda to popírá.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Pavel Nedvěd rozdal po příletu do Prahy několik autogramů.

Článek

Nedvěd má nabídky z Monaka, Tottenhamu, Spojených arabských emirátů, Kataru a prý o něm uvažují i v Manchesteru United.

"S Pavlem jsem mluvil poté, co se vrátil z dovolené. Nic takového mi neřekl. Zopakoval svoje rozhodnutí vyjádřit se po jednání s vedením Juventusu a výsledku odvolacího řízení," řekl Právu Nehoda. Jeho výsledek by měl být oznámen v pondělí nebo úterý. Déle otálet nelze. Do půlnoci 25. 7. musí totiž Italský fotbalový svaz oznámit jména klubů pro evropské poháry.

Juventus podnikl všemožné právní i zákulisní kroky, aby mu byl zmírněn alespoň na polovinu odečet třiceti bodů po skončení sezóny 2006-2007. Ten mu totiž bere možnost se po roce vrátit do nejvyšší soutěže.

I tak to bude mít turínský klub velmi těžké. Do Realu Madrid za 20 mil. eur už odešli kapitán mistrů světa obránce Cannavaro a brazilský záložník Emerson. V pátek byl potvrzen přestup dalšího mistra světa Zambrotty a francouzského obránce Thurama do Barcelony.

Manchester United projevil zájem o Francouze Vieiru a gólmana mistrů světa Buffona. Ten však vážně zvažuje, že v Juventusu zůstane. Jeho spoluhráče z reprezentace Camoranesiho chtějí Liverpool, Villarreal a Valencie. Francouz Trezeguet by mohl údajně jít do Interu Milán nebo Monaka, kde začínal společně s Henrym.

Reklama

Související témata: