Hlavní obsah

UEFA prodloužila italským klubům termín přihlášek o den

NYON

Vedení UEFA odložilo o den termín podání přihlášek italských klubů do pohárových soutěží. Fotbalová unie tak vyhověla přání italské federace FICG, která ji v úterý písemně oslovila s žádostí o mimořádné prodloužení lhůty. Italové musejí oznámit jména klubů, které se zúčastní nového ročníku Ligy mistrů a Poháru UEFA, do středeční půlnoci 26. července.

Foto: archiv

AC Milán jako jediný ze čtveřice italských klubů nebyl potrestán přeřazením do druhé ligy.

Článek

Teprve dnes večer kolem 20:30 po vynesení verdiktu v odvolacím řízení s Juventusem Turín, AC Milán, Laziem Řím a Fiorentinou bude italský svaz znát podobu tabulky ze skončeného ročníku Serie A.

Všechny čtyři kluby byly totiž v první instanci potrestány různými bodovými odpočty a s výjimkou AC Milán i přeřazeny do druhé ligy. Vypadli tím z míst zaručujících klubům účast v pohárové Evropě, takže svaz bude muset rozhodnout o jejich nástupcích.

UEFA ve své oficiální zprávě uvedla, že žádost Italů pečlivě prozkoumala a na doporučení svého krizového štábu vyšla požadavku vstříc. Jména účastníků evropských pohárových soutěží potřebuje UEFA znát už nyní, protože v pátek v Nyonu proběhne losování třetího předkola Ligy mistrů a druhého předkola Poháru UEFA, do něhož už italské kluby zasáhnou. Minimálně den potřebuje organizace na přípravu losu a rozhodnutí o nasazených mužstvech.

Reklama

Související témata: