Hlavní obsah

Nedvěd je rozhodnutý zůstat v Juventusu

Karel FeltSport.czPrávo

Pavel Nedvěd i po přeřazení Juventusu Turín do druhé nejvyšší soutěže v klubu zůstane. "Oficiálně jeho rozhodnutí oznámíme koncem týdne, ale skutečně vše nasvědčuje tomu, že v klubu zůstane," potvrdil informaci Právu David Nehoda z agentury Nehoda sport, která českého záložníka zastupuje. I když se Nedvěd oficiálně nevyjádřil, s informací, že Juventus neopustí, přišel jako první jeho spoluhráč Alessandro Del Piero.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Ten byl první z velkých hvězd klubu, která řekla, že zůstává. Po něm udělal stejné rozhodnutí i gólman Gianluigi Buffon a třetím měl být Nedvěd. Podle italských zdrojů se v tomto duchu měl vyjádřit i při rozhovoru s novým trenérem Didierem Deschampsem po svém nástupu do přípravy Juventusu.

Měl by Pavel Nedvěd zůstat v Juventusu?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Řekl, že zůstane, i když klubu nebude zmírněn odečet třiceti bodů," citují Deschampse italská média. Třicetibodová ztráta totiž dává Juventusu jen minimálně naděje na rychlý návrat do nejvyšší soutěže.

Juventus už prodal čtyři opory - mistry světa Zambrottu (Barcelona) a Cannavara (Real Madrid), francouzského vicemistra světa Thurama (Barcelona) a Brazilce Emersona (Real Madrid). S rozhodnutím zatím čekají Francouzi Vieira a Trezeguet, Švéd Ibrahimovič, další z mistrů světa Camoranesi. Klub totiž přijde o značnou část peněz z televizních práv, protože je bude rozdělovat vedení ligy a nikoliv kluby podle svého klíče, který zvýhodňoval ty velké.

Nikoho neprosí

"Nikoho neprosíme. Zůstanou ti, kteří budou chtít. Nebude lehké nahradit hráče, kteří odešli a třeba ještě odejdou, ale Juventus je silný. Dokážeme to," slíbil přes média fanouškům Deschamps. Za to, aby Nedvěd i další zůstali, se přimlouvá i jejich bývalý spoluhráč, nyní manažer klubu Gianluca Pessotto, který se zotavuje v nemocnici po pokusu o sebevraždu.

Velkou roli v Nedvědově rozhodování hraje rodina. "Bez ní nechce jít nikam," potvrdil Nehoda. Tím v podstatě padly nabídky z bohatých klubů z Arabského poloostrova. Odejít do Anglie, kde o něj měly zájem Tottenham a údajně i Manchester United, a začínat tu znovu a zpočátku také bez rodiny, to se Nedvědovi, jemuž bude v srpnu čtyřiatřicet let, logicky také nechce.

Nejblíže prostředí, na které jsou Nedvědovi zvyklí, je Monako. Tam by ale musel jít Nedvěd hodně dolů s finančními požadavky. "Peníze nebyly při probírání nabídek sice tím nejdůležitějším kritériem, ale nepopírám, že svoji roli také hrály. V Juventusu Pavel určitě škodný nebude ani po přeřazení do Serie B," v podstatě potvrdil správnost úvahy Nehoda. O tom, že by se Nedvěd vrátil domů, zatím prý nebyla mezi ním a manažerem řeč. Pro Juventus však hovoří i další argument. "Nové vedení s ním počítá i po skončení kariéry. V klubu by našel uplatnění," prozradil Nehoda.

Jako Vycpálek

Nedvěd by tak po téměř dvaceti letech navázal na Čestmíra Vycpálka, který v Juventusu hrál, poté ho dovedl k titulu jako trenér a pracoval i v klubovém managementu. Fanoušci "Juve" si cení Nedvědova srdcařského přístupu, což je vlastnost, která záložníka zdobila v každém klubu, za který hrál.

Otevřená tak zůstává otázka reprezentace. V druhé nejvyšší soutěži by sice nebyl na výsluní, ale při jeho přístupu k fotbalu není třeba se obávat výrazného poklesu formy. Nedvědův fotbal je založený na obrovském nasazení, které ho stojí spoustu sil. V dresu Juventusu by mu ubylo zápasů, z čehož by tak mohla reprezentace profitovat jeho častější účastí v kvalifikačních zápasech. A že ho národní tým stále potřebuje, Nedvěd na mistrovství světa jednoznačně potvrdil.

Reklama