Hlavní obsah

Skácel a Mario Lička přestoupili do Southamptonu

LONDÝN

Čeští fotbalisté Rudolf Skácel a Mario Lička se stali novými akvizicemi druholigového anglického klubu FC Southampton. Reprezentační záložník Skácel přestoupil z Heart of Midlothian a podepsal čtyřletou smlouvu, Mario Lička přichází ze Slovácka a získal kontrakt na dvouleté angažmá. ČTK dotažení přestupů potvrdil Pavel Zíka z agentury Sport Invest International, který hráče zastupuje.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Rudolf Skácel.

Článek

Oba fotbalisty klub představí před sobotním odpoledním přípravným zápasem s Panathinaikos Atény, za které Skácel v minulosti také hrával.

O Skácelově přestupu do Anglie se spekulovalo už měsíc a jednání mezi oběma kluby byla velmi náročná. "Jsem rád, že tímto končí několikatýdenní martýrium. Tato transakce už je výsledkem práce pobočky, kterou jsme otevřeli v Británii," řekl Zíka.

Hearts získali Skácela letos v létě natrvalo po ukončení hostování z Marseille, ale fotbalista chtěl zamířit za bývalým koučem Georgem Burleyem, který ho vedl v počátku minulé sezony ve skotském klubu. Licitování mezi oběma kluby, kterému předcházely také spory českého hráče s vedením Hearts, ukončila až noční dohoda. Dosud se spekulovalo, že za přestup Angličané zaplatí v přepočtu přes sedmdesát milionů korun.

Boj o postup do Premier League

Lička měl povolení od Slovácka, aby si během léta zajistil zahraniční angažmá, a tak nějaký čas trénoval s Leedsem. Nakonec ale bývalý záložník reprezentace do 21 let, který se před dvěma lety stal s Baníkem Ostrava mistrem ligy, zamířil do jednoho z nejslavnějších britských klubů a bude mu pomáhat ve snaze o co možná nejrychlejší postup do nejvyšší soutěže.

Skácel, který před dvěma týdny oslavil sedmadvacáté narozeniny, působil vedle Hradce Králové a Slavie Praha také v Marseille i Panathinaikos, do Skotska zamířil před rokem a stal se hlavní oporou nového klubu, v jehož barvách nastřílel šestnáct branek. Na kontě má i tři reprezentační starty a předpokládá se, že se objeví v národním týmu i v budoucnu.

O tři roky mladší Lička největší část kariéry strávil v Ostravě, ale působil také v italském Livornu a naposledy ve Slovácku.

Reklama