Hlavní obsah

Lugano po výhře nad Plzní remizovalo ve švýcarské lize

Curych
Aktualizováno

Fotbalisté Lugana po překvapivé výhře nad Plzní v Evropské lize zabrali i ve švýcarské nejvyšší soutěži, kde i přes dlouhé oslabení remizovali 2:2 na hřišti Sionu. Ukončili tak sérii pěti porážek, přesto zůstávají poslední s dvoubodovou ztrátou na předposlední Lucern.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Luganský Mattia Bottani oslavuje gól proti Plzni.

Článek

Lugano vedlo gólem Carlinhose, ale Sion skóre otočil i díky početní převaze po vyloučení stopera Rouillera z 38. minuty. Čtyři minuty před koncem ale i v oslabení zařídil remízu Mariani.

Trenér Lugana Pierluigi Tami udělal v sestavě jedinou změnu oproti čtvrtečnímu duelu s Plzní, v útoku dostal šanci Gerndt. Lugano hrálo ve složení Da Costa - Mihajlovic, Rouiller, Golemič, Daprelá - Piccinocchi (77. Bottani), Ledesma, Mariani - Črnigoj (46. Sulmoni), Carlinhos, Gerndt (46. Sabbatini).

Kanonáda FCSB v rumunské lize

Fotbalisté FCSB vyhráli v rumunské lize 7:0 nad Poli Temešvár. Další soupeř Plzně v Evropské lize ztrácí v tabulce jediný bod na vedoucí Kluž, která naopak zaváhala. Hattrickem se na výhře FCSB podílel Harlem-Eddy Gnohere, dva góly přidal Florinel Coman, trefili se také Ionut Larie a Florin Tanase.

FCSB nastoupilo v sestavě Florrin - Enache, Larie, Balasa, Maranhao - Popescu, Filip (67. Tanase) - Golofca (57. Benzar), Budescu, Coman (67. Man) - Gnohere.

Kodaň po remíze se Zlínem přehrála Aarhus

Fotbalisté Kodaně ve 13. kole dánské ligy vyhráli 4:0 nad Aarhusem a zvedli si sebevědomí po dvou porážkách a čtvrteční remíze 1:1 se Zlínem v Evropské lize. V tabulce poskočili na pátou příčku.

Trenérovi Stalemu Solbakkenovi se vyplatilo, že proti Zlínu nechal odpočívat Verbiče. Slovinský záložník sice nejprve neproměnil penaltu, ale pak dvěma góly utkání rozhodl. Trefili se také Srbové Matič a Pavlovič.

Kodaňští nastoupili v sestavě Olsen - Ankersen, Vavro, Lüftner, Boilesen - Falk (73. Kusk), Greguš (26. Matič), Kvist, Verbič - Pavlovič (73. Pusic), Sotiriu.

Reklama