Hlavní obsah

Fotbalová sezóna v Anglii začne soubojem největších favoritů

Souboj dvou největších favoritů anglické ligy odstartuje v neděli novou sezónu v kolébce fotbalu. Obhájce titulu Chelsea se utká od 16:00 v Cardiffu s pohárovým vítězem z Liverpoolu o první trofej. V prestižním duelu o Superpohár týden před startem ligy představí oba soupeři několik posil.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Chelsea je podle bookmakerů i v této sezóně největším favoritem, ale hned za ní je Liverpool, který má lepší kurz než Arsenal i Manchester United. Trenér Chelsea José Mourinho však prohlásil, že Liverpool může skončit přinejlepším čtvrtý, čímž ještě přilil oleje do ohně už tak dost napjatých vztahů mezi oběma nedělními soupeři.

Svěřencům španělského trenéra Rafaela Beníteze se začátek opravdu moc nepovedl, v předkole Ligy mistrů porazili Maccabi Haifa až gólem v poslední minutě. Ale kouč měl radost, že se střelecky uvedli oba nováčci Walesan Bellamy a Chilan González. "Máme teď víc hráčů, kteří umějí dávat góly. A celé mužstvo je vůbec mnohem silnější než loni," řekl Benítez.

Totéž si však může právem myslet i Mourinho. Fanoušci Chelsea se už těší, jak si budou v záloze rozumět Lampard s Němcem Ballackem, který přišel z Bayernu Mnichov. A když se k nim přidá ukrajinský útočník Ševčenko z AC Milán, má londýnský klub záviděníhodnou údernou sílu. Trenér však dál hledá levého obránce a také v brance se zatím musí obejít bez Petra Čecha. Mezi tyčemi se střídají Ital Cudicini a Portugalec Hilário.

Reklama

Související témata: