Hlavní obsah

Brankář Buffon se rozhodl zůstat v Juventusu

Brankář fotbalových mistrů světa Gianliugi Buffon bude hrát v příští sezóně jen druhou ligu. Vedle Pavla Nedvěda a Alessandra del Piera se stal totiž jedním z mála hráčů, kteří zůstali věrni Juventusu Turín i po jeho přeřazení do nižší soutěže za účast v korupčním skandálu. Buffonovo rozhodnutí přineslo úterní vydání listu La Stampa.

Foto: www.buffononline.com

Gianluigi Buffon

Článek

Pro brankáře, jenž se stal hvězdou šampionátu v Německu, je prý motivací pomoci klubu k návratu mezi elitu. "Pokud jsem mistrem světa, vděčím za to Juventusu, který mě naučil vyhrávat. Rok ve druhé lize se dá vydržet," naznačil Buffon, že věří v okamžitý návrat mezi elitu.

Přes léto se prý stal silnější osobností. "Teď budu dělat něco nového," těšil se. V klubu prý paradoxně zůstal jen díky nucenému sestupu. Kdyby prý Juventus setrval v Serii A, odešel by Buffon jinam. "Už jsem v Juve pět sezón, neskrývám, že by mě lákala nová zkušenost. Mohlo to být v AC Milán, nebo Interu Milán, nebo v Arsenalu. Já bych asi zvolil AC," řekl Buffon, který nechtěl do zahraničí i kvůli své české snoubence Aleně Šeredové, jež v Itálii pracuje jako modelka.

Juventus už opustili třeba kapitán mistrů světa Fabio Cannavaro, Franouz Lilian Thuram, nebo švédský útočník Zlatan Ibrahimovic. Klub doplatil na trest za ovlivňování nasazení rozhodčích na své zápasy nejen sestupem, ale i tím, že příští sezónu začne ve druhé lize s mínus 17 body.

Reklama

Související témata: